Eğitimci Murat Ataşçı, her öğretmenin karşılaştığı bir soruya dikkat çekti
tekden site sağı sünnet
Haber
25 Ekim 2022 - Salı 19:16 Bu haber 297 kez okundu
 
Eğitimci Murat Ataşçı, her öğretmenin karşılaştığı bir soruya dikkat çekti
Danismanim.org iç Anadolu bölge direktörü Murat Ataşçı, öğretmenlerin hep karşılaştığı bir soruya dikkat çekti.
EĞİTİM Haberi
Eğitimci Murat Ataşçı, her öğretmenin karşılaştığı bir soruya dikkat çekti

Murat Ataşçı, yaptığı değerlendirmede “Öğrencilerin söylediği son derece haklı bir söz var. (Tamam hocam da bu anlattıklarınız bizim ne işimize yarayacak?) bu soruyla hemen hemen her öğretmenimiz karşılaşıyor.

Yazılıda çıkacak demekten başka çaremiz yoksa öğrenciler öğrenmeye neden ihtiyaç duysunlar. Zaten sınıfta kalma dönemi bitti (ki sınıfta kalmamak için çalışmak ne kadar öğretici o tartışılır.)

10 yıl sonra olacaklara göre kaçımız plan yapıyor. Yaptığımız planların ne kadarı tutuyor. Geçen seneden bu zamanı ön görebilir miydik?

Bizim yapmadığımız şeyleri neden öğrencilerden bekliyoruz. Gelecekte başımıza gelebilecek olumsuzluklardan korktuğumuz için matematik öğrenmek herkese akılcı gelmeyebilir. Öğrenenlerde sınavdan sonra hızla unutabilirler.

İnsani yetenekleri ihmal ederek test çözmeye odaklı bir eğitim sisteminde ne kadar istemesek te sonuç kötü. Öğrenemiyoruz.

Sorun matematik te ya da sosyal bilgilerde olsa dünyadaki diğer ülkelerde de benzer sonuçlara ulaşırdık. Görünen o ki motivasyon kaynağımızla ilgili problemler yaşıyoruz. Sınav için öğrenilen bilgi sınavın sona ermesiyle ortadan kalkar.  Bunu yaptığımız sınavlarla defalarca test ediyor aynı sonucu alıyor ancak problem öğrencideymiş gibi davranıyoruz.

İyi bir nedeniniz olsaydı öğrendiğiniz şeyi asla unutmazdınız.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Eğitimci, Murat, Ataşçı,, her, öğretmenin, karşılaştığı, bir, soruya, dikkat, çekti,
Yorumlar
Haber Yazılımı