Emekli seyyanen zammı 4 değil 10 bin lira olarak istiyor
tekden site sağı sünnet
Haber
31 Ocak 2024 - Çarşamba 07:37 Bu haber 1937 kez okundu
 
Emekli seyyanen zammı 4 değil 10 bin lira olarak istiyor
Hükümetin işçi ve bağ-kur emeklisi için mart ayında düşündüğü ileri sürülen 4 bin liralık seyyanen zamla ilgili olarak beklentilerin karşılanmayacağı yönünde emekliden gelen tepki var.
EKONOMİ Haberi
Emekli seyyanen zammı 4 değil 10 bin lira olarak istiyor

Emekli maaşı asgari ücretle mi eşitlenecek? İşte emekliye ek zamda yeni kulis

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için düzenlenen ek zamlar hesaplara yatmadan mart ayında yeni zam konuşulmaya başlandı. Prof. Dr. Sefer Şener, emeklilere yapılacak zammı ve tarihini verdi...

 

Milyonların beklediği SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 49,25’e yükseltilerek memur ve memur emeklisi maaş artışıyla eşitlendi. En düşük emekli maaşı da 10 bin lira oldu. Karar Meclis’ten geçerek Cumhurbaşkanlığı’na sunuldu. Erdoğan'ın imzası sonrasında Resmi Gazete’de yayımlanacak karar sonrası 1 hafta içinde ise Bağ-Kur SSK emekli maaşı zam farkı hesaplara aktarılacak.

 

10 MART SONRASI

 

Emekliler henüz zam farkını almadan yeni bir zam haberi daha geldi. Buna göre 10 Mart sonrasında emeklilere 4 bin liralık seyyanen zam yapılabileceği iddia edildi. 4 bin liralık bu zammın ise 700 milyar TL'lik özel seçim bütçesinden karşılanacağı kulislere yansıyan iddialar arasında.

 

Emeklilere Mart ayında seyyanen zam yapılacağı konuşulurken, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, zam için tarih ve rakam verdi.

 

Hükümet kanadında erken emeklilik için iki çalışma yapılacağını ve üçüncü adımın emekliye ek zam konusu olacağını belirten Prof. Dr. Şener, iktidar kulislerde konuşulan rakamları şöyle özetledi:

 

ASGARİ ÜCRETE Mİ EŞİTLENECEK?

 

Bundan sonraki süreçte emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yani 17 bin liraya yükseltilmesi ya da en az 14-15 bin liralık taban maaş olması yönünde konuşmalar yapılıyor.

 

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü Resmi Gazete’de! Fark ödemeleri ne zaman yatırılacak? Ev kadınlarına emeklilik torba yasada! 3 uzman prim desteğinin detaylarını anlattı

 

ARALIK AYINA KADAR HAYATA GEÇECEK

 

Bu yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘emekliler yılı’ ilan etti. Doğal olarak böyle beklentiler içerisine giriliyor. Bu, hükümetin çalıştığı konulardan sadece bir tanesi.

 

Biz bu yıl içinde hem Bağ-Kur’luların prim günlerinde düzenlemeyi hem ev kadınlarına yönelik 3’te 1 prim desteğinin sağlanması düzenlemesini göreceğiz.

 

Bir taraftan da gündemde en düşük emekli maaşının asgari ücrete yaklaştırılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yüksek ihtimalle bunların hepsi Aralık ayına kadar faaliyete geçmiş olacak. Bu konu tamamiyle masada, tamamen bütçe imkanları ile alakalı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekli, seyyanen, zammı, 4, değil, 10, bin, lira, olarak, istiyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı