Emekliler: Yüzde 50 zam hakkımızdı, 10 bin lirayı geçmedi
tekden site sağı sünnet
Haber
24 Ocak 2024 - Çarşamba 13:14 Bu haber 1905 kez okundu
 
Emekliler: Yüzde 50 zam hakkımızdı, 10 bin lirayı geçmedi
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Kayseri Derneği, emekliye verilen yüzde 50 zammın hakkı olduğunu dile getirirken, bu zammın bile en düşük emekli maaşı olan 10 bin lirayı geçmeyeceğini açıkladı
EKONOMİ Haberi
Emekliler: Yüzde 50 zam hakkımızdı, 10 bin lirayı geçmedi

SGK ve Bağ-kur emeklilerine enflasyon oranında yapılan yüzde 37.57 oranındaki zamma geçen hafta yüzde 5 eklenmişti. Şimdi yüzde 7 eklenerek yüzde 49.25 olarak belirlenirken,. Emekli bu zam oranının zaten yüksek enflasyon oranında hakları olduğuna dikkat çekti.

 

EYT Kayseri Derneği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, emeklinin hakkı olan yüzde 40.25 oranındaki zam oranının gecikmeli verilmesinin ötesinde bir hiçbir getirisi olmadığını, verilen zam miktarına rağmen milyonlarca emeklinin kök maaşının en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 10 bin liraya geçmediğini dile getirdi.

 

 

 

EYT Kayseri Derneği gecikmeli verilen emekliye yüzde 49.25 oranındaki zam oranının haricinde emeklinin hakkı olan ve verilmeyen seyyanen 12 bin liralık artışında biran önce yapılmasını talep etti.

 

 

Sosyal medyadaki bu taleple ilgili yorumlar paylaşan emekliler ise, seyyanen memura verilen 8 bin liralık artışın bugün değeri olan 12 bin liranın verilmesini, yüzde 49’luk zammın zaten hakları olduğunu ifade ederek taleplerini ilettiler.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekliler:, Yüzde, 50, zam, hakkımızdı,, 10, bin, lirayı, geçmedi,
Yorumlar
Haber Yazılımı