Emekliye refah payı zammı gündemde; miktar az bulundu
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Mayıs 2024 - Pazar 09:11 Bu haber 693 kez okundu
 
Emekliye refah payı zammı gündemde; miktar az bulundu
Bugün Ankara’da Büyük Emekli Mitingi öncesinde emekli ile ilgili hükümetin yeni bir adam atacağı yönünde haberler ortaya çıktı. Emekli için Temmuz ayında yapılacak enflasyon oranındaki zam ile birlikte refah payı zammı yapılacağı ifade ediliyor. Miktar ise az.
GÜNDEM Haberi
Emekliye refah payı zammı gündemde; miktar az bulundu

Emekli enflasyonla birlikte özellikle gıdada ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Emeklinin ihtiyaçlarının başında gelen kira ve benzeri kalemlerdeki mecburi giderleri karşılayamaması ise aile içinde büyük sorunlara neden oluyor.

 

CHP’nin emeklinin sesini duyurmak, 10 bin lira maaş ile geçinmenin zorluğuna dikkat çekmek için  bugün Ankara Tandoğan’da Büyük Emekli Mitingi düzenliyor. Aslında mitingde sadece emekli değil asgari ücretli ve diğer çalışan kesimlerin enflasyon karşısında eriyen maaşları da gündeme gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyon haricinde emekli için herhangi bir artış olmayacağı yönündeki söylemleri üzerine umudunu yitiren emekli, Büyük Emekli Mitingi öncesinde hükümetin refah payı olarak yüzde 5 gibi artık bir maaşlarda artış yapacağı söylemi umut oldu. Ama miktarın düşüklüğü yine hayat pahalılığı altında emeklinin ezilmesine çözüm olmayacak.

 

Buna göre yüzde 25 gibi Temmuz ayında emekli maaşlarında enflasyon artışı olacak. Bunun yanında yüzde 5 refah payı artışı olduğunda zam oranı yüzde 30’a çıkacak. 10 bin lira maaş alan bir emeklinin maaşı bu oranla birlikte 13 bin liraya yaklaşacak. Ancak emekli hayat pahalılığında 13 bin liranın değil asgari ücret miktarının bile eridiğine işaret ederek bu miktarın geçinme noktasında yetersiz kalacağını ifade ediyor.

 

Hükümetin Büyük Emekli Mitingi öncesindeki bu adımının ardından Temmuz ayında bu oranı artırması gibi de beklenti oluştu ancak maaşların en az 20 bin lira olması isteniyor.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekliye, refah, payı, zammı, gündemde;, miktar, az, bulundu,
Yorumlar
Haber Yazılımı