Emekliye seyyanen zam da kötü haber
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Şubat 2024 - Salı 08:43 Bu haber 1828 kez okundu
 
Emekliye seyyanen zam da kötü haber
İşçi, esnaf, memur emeklisi maaşlarına bekledikleri seyyanen zamda rakamın 8 ile 12 bin lira olmasını talep ediyordu. Hükümet seyyanen zamla ilgili henüz bir karar almadı ama en fazla 4 bin lira gibi rakam düşündüğü ileri sürülüyor
EKONOMİ Haberi
Emekliye seyyanen zam da kötü haber

Emekliler aldıkları en düşük 10 bin liralık maaşın yetmediğine dile getirerek isyan ediyor. Maaşların geçinebilecekleri seviyesine getirilmesini isteyen emekli seyyanen zam taleplerini her gün yeniliyorlar. İstedikleri seyyanen zam oranı ise 8 ila 12 bin lira arasında. Ancak hükümet bu koda seyyanen zamma sıcak bakmıyor, yaşanabilecek artış ise bu rakam 4 bin lira gibi olabilir.

 

Şu sıralar emekli ikramiyesi konuşulsa da, açlık sınırının altında kalan emekli maaşları için formüller de konuşuluyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, milyonlarca emeklinin beklediği seyyanen zamla ilgili son kulisleri aktardı. İsa Karakaş, seyyanen zam için tarih verdi, rakam telaffuz etti.

 

Emeklilik zamlarının ardından şimdi de dikkatler bayram ikramiyesi ve seyyanen zamma çevrilmiş durumda. Emekliler, hükümetten gelecek açıklamayı büyük bir merakla bekliyorlar. SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklileri memnun edecek haberi paylaştı. Masada birçok çözüm önerisi bulunuyor. İşte kulislere yansıyan o rakam...

 

Çalışma ve emeklilik hayatına ilişkin alınan kararlar ardı ardına uygulanırken, şimdi emekliler için ikramiyelerin artırılması yolunda çalışmalar başlatıldı. Emeklilerin gündeminde seyyanen zam ve bayram ikramiyesi bulunuyor. 14 milyondan fazla emekli, hükümetin açıklamasını bekliyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber ekranlarında TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan'ın sorularını yanıtladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024'ü emekliler yılı ilan etmişti. Milyonlarca emekli, seyyanen zam beklentisi içine girdi. Kulislere sızan rakamlar, yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

 

EKİM PLANI GÜNDEMDE

 

Konuyla ilgili konuşan İsa Karakaş, şunları dile getirdi:

 

"Emekli maaşları, açlık sınırının oldukça altında kaldı. 15 bin TL'yi aşan sınırların altında. Ankara'daki kaynaklara göre hükümetin elindeki senaryolar şu şekilde: Ekim planı dediğimiz şey. Temmuz ayında, emeklilere kamu işçilerine zam yapıldı. Memurlara ise asgari ücrete oldukça yüksek bir zam yapıldı. Temmuzda, maalesef en düşük alanlar yüzde 25'te kaldı. Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatı var. Cumhurbaşkanı'nın Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz'ın başkanlığında bir toplantı yapıldı ve sonuç ne oldu? 5.000 TL'lik bir ikramiye çıktı. Evet.

 

5 BİN TL'YE YÜKSELİTME GÜNDEMDE

 

Şu anda hükümet, Ekim planını gündeme getiriyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı ikramiyesinden başlayarak, 10 Nisan'da bayramın ilk günü olduğunu göz önünde bulundurarak, 31 Mart'tan önce şu anda 2.000 TL olan ikramiyenin en az 5.000 TL'ye çıkarılması gündemde."

 

KARAR AŞAMASINDA SEYYANEN ZAM

 

Karakaş, seçim sürecine girildiğini belirterek şunları ekledi: "Eğer kritik bir sürece girilirse, bu 5.000 TL'lik rakamın 10.000 TL'ye kadar çıkabileceğini söyleyebilirim. Ve en önemlisi ne? Hükümetin elindeki en büyük koz nedir? Seyyanen zam kozu burada önemli. Emekliler, bize söz verildiğini söylüyorlar. Temmuz ayında özellikle memur emeklileri, haklı olarak, geriye dönük olarak 12 bin TL alacaklarını belirtiyorlar. Elbette verilen sözlerin yerine getirilmesi gerekir. Ancak, gerçekçi olmak önemlidir. Nasıl mı gerçekçi olmak gerekir?

 

Şu anda ekonomik durum net. Bir program yürütülüyor. O 8.000 TL - 12.000 TL rakamı mümkün değil zaten. Şu anda konuşulan rakam ne zaman göreceğiz? Seyyanen zam rakamı, en az 4 bin TL civarı veya 5 bin TL civarı olabilir, tüm emeklileri kapsayacak şekilde düşünülüyor."

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekliye, seyyanen, zam, da, kötü, haber,
Yorumlar
Haber Yazılımı