Enerji Bakanlığının aylık araç kirası masrafı 13 milyon lira
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Temmuz 2024 - Salı 17:54 Bu haber 1508 kez okundu
 
Enerji Bakanlığının aylık araç kirası masrafı 13 milyon lira
Elips Haber'de yayımlanan "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kiralık araç sayısını ve bu araçlara ödenen miktarı açıkladı" başlıklı haberin özgünleştirilmiş halini aşağıda gönderiyoruz.
EKONOMİ Haberi
Enerji Bakanlığının aylık araç kirası masrafı 13 milyon lira

İnternet sitemize bağlantı vererek kaynak göstermek şartıyla haberi özgürce kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bakanlığına bağlı kurumlarda kiralık olarak kullanılan araç sayısını açıkladı. Bakanlığın aylık araç kirası masrafı 13 milyon lirayı aşıyor.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, geçtiğimiz mayıs ayında açıklanmıştı. Açıklanan pakete göre; ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlardaki zorunlu ihtiyaçlar hariç, yeni araç satın alma ve kiralama işlemleri 3 yıl süreyle durduruldu. Tasarruf paketi ile birlikte gözler kamuda kullanılan kiralık araçlara çevrildi.

Elips Haber’den Selim Ercan’ın haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının aylık araç kirası gideri 13 milyon lirayı aşıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın paylaştığı bilgilere göre Bakanlık bünyesinde kullanılan 58 adet hizmet aracına aylık 3 milyon 312 bin 946 TL, personel servis hizmetlerine ise aylık 9 milyon 970 bin 412 lira kira bedeli ödeniyor.

Bakanlığın kiralama yolu ile kullandığı iki hizmet binasına ise aylık 38 bin 840 lira ödeme yapılıyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Enerji, Bakanlığının, aylık, araç, kirası, masrafı, 13, milyon, lira,
Yorumlar
Haber Yazılımı