ENERJİ VE DOĞALGAZDAKİ FİYAT ARTIŞI BAZI SEKTÖRLERİ ZORLUYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
28 Aralık 2021 - Salı 12:31 Bu haber 1033 kez okundu
 
ENERJİ VE DOĞALGAZDAKİ FİYAT ARTIŞI BAZI SEKTÖRLERİ ZORLUYOR
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Abidin Özkaya, enerji ve doğalgazdaki fiyat artışıyla kademeli zamların sanayide bazı sektörleri zorladığını ve vazgeçilmesi gerektiği çağrısında bulundu.
GÜNDEM Haberi
ENERJİ VE DOĞALGAZDAKİ FİYAT ARTIŞI BAZI SEKTÖRLERİ ZORLUYOR

KAYSO aralık ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin katılımı ile KAYSO meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, pandeminin dünya ve Türk ekonomisi üzerinde oluşturduğu tüm olumsuzluklara rağmen, 2021 yılını yüzde 9-10 gibi bir büyüme ile kapatacaklarını belirterek, büyümeye katkısı olan herkese teşekkür etti.

Son iki ayda döviz kurlarındaki aşırı artışların her kesim üzerinde tereddüt oluşturduğuna ancak son alınan kararlarla bir rahatlama yaşandığına dikkat çeken Özkaya, “Dolar’ın 17-18 lira seviyelerine çıkması ile oluşan ortamın ülkemiz ekonomisi için kaldırılabilir bir yük olmadığı gerçeği anlaşılmıştır. Çünkü tüm ticari ve sanayi kuruluşlarımızın gelir gider tablolarının bozulmasına, tedarik zincirinde ve üretimde aksamalara yol açmıştır. Bu durumda yapılan müdahalenin yerinde olduğu ve desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Ancak 8-9 lira gibi rakamlara düşmesi de ihracat modelli büyümeyi aksatacaktır. Cari fazla beklentilerini sekteye uğratacağı, ithalatı artıracak, ihracatı düşüreceği kanaatindeyim. Kurların orta bir yerde durması ihracatımızın sürdürülebilirliği açısından önemlidir. Çünkü son aylarda döviz ve enerji bazlı yüksek girdi maliyetleri oluşmuştur” dedi.

Son aylardaki enerji ve doğalgaz fiyatlarındaki artışların ve kademeli zamlı tarifelerin bazı sektörleri çok fazla zorladığına dikkat çeken Özkaya, kademeli zamlı tarifeden vazgeçilmesinin sanayiciyi ciddi manada rahatlatacağını belirerek, yeni dönemde fazla üretenin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ENERJİ, VE, DOĞALGAZDAKİ, FİYAT, ARTIŞI, BAZI, SEKTÖRLERİ, ZORLUYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı