GACER’DE KURAKLIKTAN NASİBİNİ ALDI
tekden site sağı sünnet
Haber
12 Ağustos 2021 - Perşembe 09:29 Bu haber 808 kez okundu
 
GACER’DE KURAKLIKTAN NASİBİNİ ALDI
Develi ilçesinin Epçe Mahallesi sakinlerinden gacer üreticisi ve gacer sevdalısı Doğan Özdemir bu seneki gacer hasadını tamamladı.
GÜNDEM Haberi
GACER’DE KURAKLIKTAN NASİBİNİ ALDI

Develi ilçesinin Epçe Mahallesi sakinlerinden gacer üreticisi ve gacer sevdalısı Doğan Özdemir bu seneki gacer hasadını tamamladı. Bu senenin kurak geçmesinden dolayı istenilen verimi alamadığını ama insanların gaceri tanıyıp tercih etmeleri için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini belirten Özdemir, “Gacerin daha çok yaygınlaşması ve üretiminin kolaylaşması için Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a ve Cabbar Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Üretimimizin seri hale gelmesi için eleme makinesi alarak bizleri sevindiren Memduh Başkanımdan Allah razı olsun. İnşallah diğer çiftçi kardeşlerimizde gacer ekerler de gacer üretimi ile ilgili alt yapı sorunlarını çözeriz. Sayın Belediye Başkanım Mehmet Cabbar’a da gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Eski popülasyonlardan kaplıca buğday grubundan ata form olan ve yöre halkının Gacer olarak isimlendirdiği bitki Cumhurbaşkanlığı tohum gen bankasına kaydı yapılan Develi yöresi ve çevresinde yetiştiriliyor. Daha çok kıraç ve dağlık alanlarda yetiştirilen Gacerden; ekmek, çorba, börek, pilav, dolma, yaprak dolması gibi her türlü yemek yapılabiliyor. Kaplıca buğdaylar grubunda yer alan Gacer bu grupta yer alan diğer bitkilere de alternatif bir ürün.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: GACER’DE, KURAKLIKTAN, NASİBİNİ, ALDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı