Gazze’de ateşkes için umut veren açıklama
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Şubat 2024 - Pazartesi 08:58 Bu haber 1654 kez okundu
 
Gazze’de ateşkes için umut veren açıklama
Beyaz Saray: Gazze'de rehinelerin bırakılması ve geçici ateşkes için 4 ülke 'ana hatlarda' anlaştı
DÜNYA Haberi
Gazze’de ateşkes için umut veren açıklama

Gazze’deki durumla ilgili BBC News Türkçe’de yer alan haber dikkat çekti. Habsere göre, Amerika Birleşik Devletleri, Hamas'ın rehineleri serbest bırakması ve Gazze'deki çatışmalara ara verilmesini öngören olası bir anlaşma için Paris'te yapılan uluslararası görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan CNN'e yaptığı açıklamada, İsrail, ABD, Mısır ve Katar temsilcilerinin anlaşmanın "ana hatları" konusunda bir mutabakata vardıklarını söyledi.

 

Anlaşmanın halen müzakere aşamasında olduğunu belirten Sullivan, Katar ve Mısır'ın Hamas ile dolaylı görüşmeler yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise CBS'e yaptığı açıklamada, görüşmelerden bir rehine anlaşması çıkıp çıkmayacağının henüz belli olmadığını belirterek, ayrıntılara girmekten kaçındı, ancak Hamas'ın daha makul taleplerde bulunması gerektiğini söyledi.

 

Öte yandan, Cumartesi günü Paris'te yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiği haberlerinin ardından İsrail savaş kabinesi de Gazze'de ateşkes anlaşması görüşmeleri hakkında bilgilendirildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazze’de, ateşkes, için, umut, veren, açıklama,
Yorumlar
Haber Yazılımı