Gazze'nin en ölümcül gece Pazar günü yaşandı
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Aralık 2023 - Salı 20:26 Bu haber 151 kez okundu
 
Gazze'nin en ölümcül gece Pazar günü yaşandı
Filistinli sağlık yetkilileri Pazar günü, kuşatma altındaki bölgede 11 haftadır devam eden çatışmanın en ölümcül gecelerinden birinde, İsrail hava saldırılarında Gazze'de en az 78 kişinin öldüğünü söyledi.
DÜNYA Haberi
Gazze'nin en ölümcül gece Pazar günü yaşandı

Bölge sakinleri ve Filistin medyası, İsrail'in Gazze'nin merkezindeki Al-Bureij'e hava ve kara bombardımanını artırdığını söyledi.

 

Devlet tarafından işletilen Filistin TV'nin haberine göre, Pazar günü İsrail'in Gazze'nin merkezindeki El Megazi mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında en az 70 Filistinli öldürüldü.

 

Gazze merkezli Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ashraf Al-Qedra, yaptığı açıklamada, hava saldırısının kalabalık bir yerleşim bölgesini vurması nedeniyle ölü sayısının muhtemelen artacağını söyledi. Kendisi, İsrail güçlerinin merkezi bölgenin kamplar arasındaki ana yollarını bombaladığını, bunun da ambulansların ve sivil araçların hedeflenen yerlere ulaşmasını engellediğini de sözlerine ekledi.

 

Al-Maghazi, İsrail ordusunun daha önce Gazze'deki Filistinlilere tahliye etmelerini söylediği yerlerden biriydi ancak El Cezire'ye göre kamp "tamamen yerle bir edildi".

 

İsrail ordusu, El Megazi kampına ilişkin raporu incelediğini ve sivillere verilecek zararı en aza indirmeye kararlı olduğunu söyledi. Hamas, İsrail'in yoğun nüfuslu bölgelerde faaliyet gösterdiği veya sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı yönündeki suçlamaları reddediyor.

 

Filistin Kızılayı, yaralıların hastanelere nakledildiği görüntüleri yayınladı. İsrail savaş uçaklarının ana yolları bombaladığını, ambulansların ve acil durum araçlarının geçişini engellediğini söyledi.

 

Sağlık görevlileri, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlediği hava saldırısında sekiz Filistinlinin öldüğünü söyledi.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazar günü kabinesine şunları söyledi: "Savaş bizden çok ağır bir maliyet çıkarıyor. Ancak savaşmaya devam etmekten başka seçeneğimiz yok."

 

Bir video mesajında, askerlerin Hamas'a karşı "tam zafere" ulaşana kadar Gazze'nin derinliklerinde savaşacağını söyledi.

 

Öte yandan Filistinliler Pazar günü Gazze Şeridi'ndeki Deir el-Balah'ta yerinden edilmiş Filistinlileri barındıran bir okuldaki bağış noktasında yiyecek alabilmek için sıraya girmesi, burada yaşanan açlık sorununun bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazze'nin, en, ölümcül, gece, Pazar, günü, yaşandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı