Gençlerimiz okullarda eğitim alırken meslek sahibi olsun
tekden site sağı sünnet
Haber
21 Ekim 2024 - Pazartesi 09:52 Bu haber 266 kez okundu
 
Gençlerimiz okullarda eğitim alırken meslek sahibi olsun
Kayseri Melikgazi Belediyesi önceki dönem Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, ara eleman ve bazı sektördeki ustalarla ilgili olarak eleman eksikliği yaşandığını aktararak bununla ilgili çözüm önerisinde bulundu. Kenanoğlu, çocuklar okullarda eğitim alırken aynı zamanda meslek sahibi olmaları gerektiğini savundu.
EĞİTİM Haberi
Gençlerimiz okullarda eğitim alırken meslek sahibi olsun

Önceki dönem Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, “Günümüzde Üniversite çokluğu ve mezun sayısının arttığı ve işsiz sayısının arttığı dönemde önce devletimizin eğitimde reform yapması vasıfsız gençler yerine vasıflı gençler için 5 yıllık ilkokul eğitimi sonrası ORTAOKUL’dan başlanmak üzere 7 yıllık eğitime başlayarak; ORTA ÖĞRETİM MESLEK LİSELERİNİ hayata geçirmeli. Velilerde bu projeyi desteklemelidirler” dedi.

 

 

“Düz liseler Orta öğretim ve lise olarak devam etmeli okul tercihi öğrenci ve velilere bırakılmalıdır. Öğrenci kendi yeteneğine göre eğitimine devam etmesi geleceği ve ülkemizin geleceği adına çok önem arz etmektedir” diyen Kenanoğlu, şunları söyledi;

 

“Gençlerimiz işsiz vasıfsız olarak cafe veya kahve köşelerinde oturmakta aynı zamanda kolay para kazanmak için iddia bahis gibi hiç bir zaman devamlı olarak kazanamayacakları paranın peşine düşmekte aynı zamanda hap uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelere yönelmektedir.

 

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

 

Yabancı dil bilen iç ve dış ticaret eğitimi alan gençlerimizden örnek vererek çocuklarımızı yetiştirebileceğimiz sanat sahibi yapacağımız branşlar, Oto tamir kaporta elektrik motor boya, elektrik tesisatçısı, Su tesisatçısı, Elektronik aletler tamircisi (Beyaz eşya Bilgisayar Cep telefonu), Aşçılık Otelcilik,

Terzi, Ayakkabı tamircisi imalatçısı, sayacı, fora frezeci, konfeksiyon atölyesi dikiş makinası, Torna tasfiyeci, dökümcü kalıp imalatçısı, inşaat işçisi, demirci, kalıpçı, duvarcı, çatıcı, Olukçu, ters tavancı, boyacı, fayansçı, iş makinaları ve bilgisayarla çalışan imalat operatörü, kuaför berber kuyumcu atölye işçisi ve adını sayamadığım yüzlerce meslek dalına ilave olarak satış pazarlama tezgahtarlık insani ilişkiler diyalog resim müzik fotoğrafçı bakırcı Sobacı gibi dallarda sanat sahibi olan gençlerimizin İŞSİZ kalması mümkün mü?

 

 

Asgari ücretin çok üzerinde rakamları sanayicilerimiz ve küçük esnaflarımız vasıflı elamanlara vermektedir kendi işini kurmak isteyen gençlerimiz ise kollarında altın bilezik var diye tabir ettiğimiz sanatlarını icra ederek istihdama katkı sağlayacak ve yabancı işçi çalıştırma zaruretinden iş dünyamız kurtulacak aynı zamanda geleceğimizi inşa edeceğiz.

 

 

Hayırseverlerimiz! Belediyelerimiz...

 

 

Allah rızası için bu okulların yapılması için KAYSERİ olarak öncülük edelim sonra Yurt sathına dağılsın bu EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Meslek Odalarının bu konulara ayıracak ne zamanları var nede önerileri nede böyle bir kaygıları biz HALK olarak talepte bulunalım…

 

 

Başkanlara mahalle toplantılarında iletelim, vekillerimize iletelim mecliste dile getirsinler talepte bulunsunlar. Kanun teklifinde bulunsunlar.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gençlerimiz, okullarda, eğitim, alırken, meslek, sahibi, olsun,
Yorumlar
Haber Yazılımı