HASTANELERDEN TALEP ARTTI
tekden site sağı sünnet
Haber
12 Nisan 2023 - Çarşamba 22:14 Bu haber 4677 kez okundu
 
HASTANELERDEN TALEP ARTTI
Kayseri Sağlık İl Müdürlüğü, kan stokların artırılmasına yönelik kan bağışı için vatandaşlara çağrıda bulundu. Türk Kızılay’ı ise kan stoklarının asgari seviyeye düştüğünü ve hastanelerden aşırı kan talebi geldiğini açıkladı.
SAĞLIK Haberi
HASTANELERDEN TALEP ARTTI

Ramazan ayı nedeniyle kan bağışında azalma yaşandığı ileri sürülürken, Sağlık Bakanlığı vatandaşlara kan bağışı çağrısı ve davetinde bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü de bu çağrıyı sosyal medya hesaplarından duyurarak, “Kan stoklarının artırılması için vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” çağrısında bulundu. Kan bağışında bulunmak isteyenlerin, www.kanver.org adresinden en yakın kan bağışı noktasını belirleyerek randevu alabilecekleri, kan bağışında bulunabilecekleri ifade edildi.

Türk Kızılay’ı da kan bağışı ile ilgili çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda, “Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl Ramazan ayında yaşanan kan bağışındaki düşüş, afet illerimizden kan bağışı alınamaması ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarımızda azalma oldu. Bu nedenle kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HASTANELERDEN, TALEP, ARTTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı