İlk kadın general atandı, Kavakçı’ya yeni görev
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Ağustos 2022 - Cumartesi 11:40 Bu haber 375 kez okundu
 
İlk kadın general atandı, Kavakçı’ya yeni görev
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararnameleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilk kadın generalin ataması yapılırken, Merve Kavakçı’da yeni görevine atındı.
GÜNDEM Haberi
İlk kadın general atandı, Kavakçı’ya yeni görev

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile çok sayıda atama, terfi, görevlendirme ve görevden alma gerçekleşti. Buna göre kararname sonrası Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı 11 general emekli edildi, 32 general ve albay terfi aldı 69 general ve albayın görev yeri değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararnamede Aydın, Artvin, Batman, Düzce, Tunceli, Edirne ve Kahramanmaraş olmak üzere 7 ilin jandarma komutanları merkeze çekildi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda ilk defa kadın bir general ataması da gerçekleşti. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Jandarma Personel olan Albay Özlem Yılmaz tuğgeneralliğe terfi edildi. Yılmaz, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu.

Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği’ne Merve Kavakçı getirildi. Türkiye’nin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da yine Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği’ne atanan isimlerden biri oldu.

Atama kararı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda açık bulunan Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür Yardımcısı Öztürk Selvitop, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Başmüfettişliğe Müfettiş Tuğrul Sayın atandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İlk, kadın, general, atandı,, Kavakçı’ya, yeni, görev,
Yorumlar
Haber Yazılımı