İlk Tarım Token Cropto, Tarım ve Finans Temsilcilerini Bir Araya Getiriyor
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Mart 2024 - Cuma 10:48 Bu haber 1627 kez okundu
 
İlk Tarım Token Cropto, Tarım ve Finans Temsilcilerini Bir Araya Getiriyor
Türkiye’nin ve Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgenin ilk tarım token’ları ailesi Cropto’nun teknolojisiyle Türkiye’de güvenli depolarda saklanan tarımsal ürünler, tokenize edilerek dijitalleşiyor.
EKONOMİ Haberi
İlk Tarım Token Cropto, Tarım ve Finans Temsilcilerini Bir Araya Getiriyor

Tarımsal ürünlerini yatırım aracına dönüştüren Cropto, 7 Mart Perşembe günü Hilton İstanbul Bosphorus’da , kripto para, finans ve tarım temsilcilerini bir araya getiriyor. “Tarım’ın Token’ı: Cropto” isimli panelde, CoinTR Türkiye CEO’su Ali Eşelioğlu, Bitlo CEO’su Mustafa Alpay ve Türkiye Barolar Birliği Fintech Yürütme Kurulu Üyesi Av. Burcu Tümer, Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Avrasya Başkanı, Ulusoy Un ve Söke Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, KPMG Türkiye Fintech ve Digital Finans Lideri, Şirket Ortağı Sinem Cantürk, Blockchain Teknolojisi ve Kripto Para Eğitmeni Mete Başkaya ve Özyılmaz Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yılmaz konuşmacı olarak yer alacak.

 

 Tarım sektörü ile blokzincir teknolojisini bir araya getiren bir alanda projeler geliştirmek ve yeni finansal dünyaya katkı sağlayacak tarım sektörüyle ilgili blokzincir tabanlı yeni ürünler sunmak üzere kurulan AgriFintech Finansal Teknolojiler A.Ş., tarım ürünlerine 7/24 yatırım yapmak üzere 3 yıllık bir çalışmanın sonucunda Cropto Tarım Token’ları hayata geçirdi. Türkiye’nin ve Avrupa'dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgenin ilk tarımsal varlığa dayalı token’ları olan Cropto Tarım Token ile dünyanın siyasi ve iklimsel değişimlerine paralel olarak değeri artan tarımsal ürünler, daha erişilebilir ve güvenilir bir yatırım haline geliyor.

 

Cropto’nun sunduğu yenilikçi çözümler sayesinde, fiziki tarımsal ürünlere yatırım yapmak isteyen yatırımcılar artık depolama ihtiyacı duymuyor. Depolama ve yönetim süreçlerini, yatırımcıların yerine Cropto üstleniyor. Bu sistem, yatırımcıların zaman ve kaynak tasarrufu yapmalarını sağlarken, aynı zamanda tarımsal yatırımları blokzincir teknolojisiyle buluşturarak daha erişilebilir ve yönetilebilir hale gelmesine katkıda bulunuyor. Türkiye’de güvenli depolarda saklanan tarımsal ürünler, Cropto’nun teknolojisi ile tokenize edilerek dijitalleştiriliyor. Bu süreç, tarımsal ürünlerin somut değerini ve güvenilirliğini korurken, aynı zamanda ulaşılabilirliğini ve likiditesini artırıyor. Anadolu ürünlerini dijital dünyaya taşıyan Cropto, 7 Mart Perşembe günü Hilton İstanbul Bosphorus’da önemli bir panele imza atıyor. Tarladan sofraya tarımın her aşamada dijitalleşme süreçlerinin ele alınacağı panelde, kripto para, finans ve tarım sektöründen pek çok önemli isim bir araya geliyor. Açılış konuşmasını Cropto CEO’su Demir Aksoy’un yapacağı panelde, CoinTR Türkiye CEO’su Ali Eşelioğlu, Bitlo CEO’su Mustafa Alpay ve Türkiye Barolar Birliği Fintech Yürütme Kurulu Üyesi Av. Burcu Tümer konuşmacı olarak yer alıyor. Cropto Danışma Kurulu Başkanı Cemil Şinasi Türün’ün moderatörlüğünü yapacağı “Tarım’ın Token’ı Cropto” isimli panelde ise panelistler arasında, Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Avrasya Başkanı, Ulusoy Un ve Söke Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy; KPMG Türkiye Fintech ve Digital Finans Lideri, Şirket Ortağı Sinem Cantürk; Blockchain Teknolojisi ve Kripto Para Eğitmeni Mete Başkaya ve Özyılmaz Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yılmaz bulunuyor.

 

“Markamızı globale taşımaya hazırlanıyoruz”

 

Panel ile ilgili açıklamada bulunan Cropto CEO’su Demir Aksoy; “Blokzincir teknolojisinin sunduğu sınırsız imkanlarla tarım sektörünü dönüştürme misyonunu üstlenmiş bir girişim olarak, ‘Tarım'ın Token’ı: CROPTO-Tokenizasyon ve Varlığa Dayalı Token Kavramları ve Tarım Sektörüne Dönük Blokzincir Tabanlı Benzersiz ve Güvenilir bir Yatırım Aracı Cropto’ başlıklı panelimize sayılı günler kaldı. Birbirinden değerli katılımcılarımızın eşlik edeceği etkinlikte kripto, finans ve tarımın kesişiminde bir buluşma düzenlediğimiz için çok heyecanlıyız. Tarımın dijitalleşmesi ve tarım ürünlerinin blokzincir teknolojisi ile 7/24 herkes tarafından yatırım yapılabilir hale gelmesi ve bu sayede tarım ürünleri fiyatlarının daha demokratik ve katılımcı oluşması yönünde başlattığımız öncü girişim ve çözümleri, Cropto markamız ile ülkemizde ve dünyada arttırarak devam ettireceğiz. Cropto olarak, tarım sektörüne yeni bir soluk getirerek, yatırımcılara tarımsal emtia yatırımı imkanı sunuyoruz. Bu alanda Türkiye’nin ve bölgenin ilk ve tek platformu olarak, globalde de rekabet edebilecek bir potansiyele sahibiz. Bu nedenle, büyüme hedeflerimizi gerçekleştirmek için 50 milyon dolar değerleme ile yatırım turuna çıkmayı planlıyoruz. Şu anda bir takım global venture capital firmaları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle BAE kökenli bazı firmalar bizimle temasa geçti. Bu rakamlar, Cropto’nun yaptığı işin ve sunduğu değerin bir göstergesi olarak bizi mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İlk, Tarım, Token, Cropto,, Tarım, ve, Finans, Temsilcilerini, Bir, Araya, Getiriyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı