İNLERDE YETİŞTİRDİĞİ HAYVANLARDAN YÜKSEK VERİM ALDI
tekden site sağı sünnet
Haber
23 Şubat 2022 - Çarşamba 21:23 Bu haber 1806 kez okundu
 
İNLERDE YETİŞTİRDİĞİ HAYVANLARDAN YÜKSEK VERİM ALDI
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ürker ve Veteriner Hekim Bayram Sugen ile birlikte Talas İlçesi Kuruköprü Mahallesi'nde Şükrü Ersoy'a ait Büyükbaş Süt İşletmesini ziyaret etti.
GÜNDEM Haberi
İNLERDE YETİŞTİRDİĞİ HAYVANLARDAN YÜKSEK VERİM ALDI

İl Müdürü ziyaretinde, işletme hakkında işletme sahibi ve sorumlu veteriner hekimden bilgi aldı. İşletme sahibi Şükrü Ersoy: "Simental ve Holstein cinsi 200 baş inek bulunan işletmemizin besi ve buzağılık kısmı in (doğal ahır) ahırdan oluşmaktadır. Ayrıca 4 adet in (doğal ahır) da yem deposu olarak kullanılmaktadır. Aile işletmesi olarak kurduğumuz işletmemizde suni tohumlama sonucu kendi buzağılarımızı yetiştirerek elde ettiğimiz düveler ile işletmenin devamlılığını sağlıyoruz. Bu sayede süt üretimini arttırmayı hedefliyoruz.'' dedi.

İl Müdürü Mustafa Şahin yaptığı açıklamada: "Görüyoruz ki İşletme örnek bir aile işletmesi. En kısa sürede Hastalıktan Ari İşletme başvurusu yapmasını tavsiye ediyorum. Emek ve çabalarınızın sonuçlarını almanız oldukça sevindirici. Sizlere her konuda yardımcı olmaya kurum olarak hazırız. İşletmenizin hayırlı ve bereketli olması temenni ediyorum." İfadelerini kullandı.

Buzağılara biberon ile süt veren İl Müdürü, işletmenin en kısa sürede gerekli işlemleri başlatarak Ari İşletme başvurusu yapmaları konusunda söz aldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İNLERDE, YETİŞTİRDİĞİ, HAYVANLARDAN, YÜKSEK, VERİM, ALDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı