İNŞAAT SEKTÖRÜ 2022 İLK ÇEYREĞİNDE DURGUN
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Nisan 2022 - Çarşamba 12:57 Bu haber 1721 kez okundu
 
İNŞAAT SEKTÖRÜ 2022 İLK ÇEYREĞİNDE DURGUN
İnşaat sektörü pandemi, savaş ve ekonomi baskısıyla ilk çeyreği durgun geçirdi.
EKONOMİ Haberi
İNŞAAT SEKTÖRÜ 2022 İLK ÇEYREĞİNDE DURGUN

Pandeminin etkisini nispeten azaltmaya başladığı bu dönemlerde, savaş ve ekonomik dalgalanmalar piyasalarda belirsizliği hakim kılıyor. Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat sektörü, 2022 yılının ilk çeyreğini durgun geçirdi. Döviz kurunun yüksekliği hammadde alım-satımını etkilerken, genel belirsizlik yeni projelere başlamayı zorlaştırıyor.

Sektördeki olumsuzluğun tüm dünyadaki ekonomik koşullardan kaynaklı olduğuna değinen, inşaat sektörünün online kariyer platformu ve pazaryeri Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, “İnşaat sektörü 2022 ilk çeyreğinde iç pazarda durağan bir seyir göstermiştir. Pandeminin tüm dünyada devam eden olumsuz seyri sebebiyle 2020 sonlarından itibaren gerileyen inşaat sektörü, 2021 yılı ilk çeyreği ile benzer bir tablo çizerek ilerlemiştir. Döviz kurunun ve enflastyonist ortamın piyasalara olan olumsuz etkisi ve Rusya-Ukrayna savaşı pek çok alanı olduğu gibi inşaat sektörünü de olumsuz yönde etkilemiştir. Özellikle inşaat alanında Rusya ile oldukça dinamik olan ilişkilerimiz neredeyse durma noktasına gelmiştir.

Genel inşaat verilerinde bir önceki yılın aynı aylarına baktığımızda inşaat maliyet endeksi, bina inşaatı maliyet endeksi ve bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksinin ortalama yüzde 90 oranında artış gösterdiğini görüyoruz. İnşaat sektörünün, bir sonraki çeyrek için savaşın gidişatı ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların iç piyasadaki etkisine bağlı olarak daha iyimser bir tablo çizilebileceğini öngörmekteyiz.” dedi.

Workindo İçin Dinamik Bir Dönem

Workindo olarak inşaat sektörüne yönelik online çözümler sunarak, hızlı büyümelerini devam ettirdiklerinin de altını çizen Erhan Kocabaş, “Workindo 2022 ilk çeyrekte 2021 verilerine göre iş ilanı yayımlanması anlamında yükselişini devam ettirmektedir. Bunun yanı sıra Workindo’nun inşaat malzemeleri ve hizmet alım-satımı yapılan pazaryeri tarafında da dinamik bir artış gözlemledik. Hizmet tarafında inşaat sektöründeki artan maliyetler sebebiyle rekabetçi ve birbiri ile sürekli etkileşim halinde olan bir ortam oluşmuştur.

İnşaat sektörüyle iç içe olan fuar ve etkinliklere katılmamız, derneklerle olan iş birliklerimiz, sanayi bölgelerinde yaptığımız çalışmalar ve dijital alanlardaki aktifliğimiz ile tanınabilirliğimizi ve üye sayımızı artırdık. Workindo’nun yurt içi ve yurt dışı inşaat sektörüne getirdiği teknolojik kolaylıklar sayesinde Türkiye'deki inşaat sektörünün ve Workindo’nun birbirine paralel olarak büyüme göstereceğini söyleyebiliriz.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İNŞAAT, SEKTÖRÜ, 2022, İLK, ÇEYREĞİNDE, DURGUN,
Yorumlar
Haber Yazılımı