İŞKUR hakkında şok iddia
tekden site sağı sünnet
Haber
18 Mayıs 2022 - Çarşamba 22:37 Bu haber 2836 kez okundu
 
İŞKUR hakkında şok iddia
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) toplum yararına çalışma programı ve istihdam destekli programları ile ilgili şok bir iddiada bulundu.
GÜNDEM Haberi
İŞKUR hakkında şok iddia

Ulusal bir televizyon programına katılan ve aynı zamanda hukuku kimliği ile bilinen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekmen, gençlerin yaşardığı sıkıntılar, aileleri ile yaşadıkları sorunlar ve iş bulmadaki zorlukları ile İŞKUR programlarında uygulanan çifte standartları dile getirdi. Ekmen’in şok iddiaları ile ilgili açıklamaları şöyle;
GENÇLERİMİZ AİLESİYLE YÜZ GÖZ OLMAMAK İÇİN GÜNDÜZ UYUYOR

“Yapılan ankette gençlerimizin yüzde 55,4 mutsuz. Geri kalan yüzde 45’i mutlu mu? Buna da bakmak lazım. Çünkü gençlerimizin hiçbiri mutlu değil. Gençlerimiz işsiz. Hem de sayıları çok yüksek. Gençlerimiz artık ailesi ile yüz göz olmamak için gece sabaha kadar sosyal medyada yada oyun programlarında vakit geçiriyor. Gündüzü uyuyarak geçiriyor.

ÇAY OCAĞINDA ARKADAŞLARIYLA ÇAY BİLE İÇEMİYORLAR

“Bugün gençlerimiz arkadaşları ile bir pastanede oturmayı bırakın, çayın 1 lira olduğu ama şimdi 3-4 lira olduğu çay ocaklarında bile vakit geçiremiyor. İmkana sahip değiller. Gerek belediye gerekse devlet yatırımları ile kendi enerjilerini doğru değerlendirecekleri gençlik merkezi, spor alt yapılarından da yoksunlar.

KASİYER OLMAK SIRADAN BİR DURUM OLDU

Artık üniversite mezunları için marketlerde kasiyer olmak sıradan bir durum oldu. Türkiye genç oranın istihdamdaki ağırlığı her geçen gün azalıyor. Ekonomi kötüye gittiğinde işsizlik attığında ilk fırsatta bunun darbesini gençler yiyor.

GENÇLERE TECRÜBE DAYATMASI VAR

Gençlerimiz birçok işyerine başvuruyor. Ama tecrübe istendiğinden bahsediliyor. Gençlerimiz çalışmadıkları için bir tecrübe sahibi olamadıklarını söyleyerek tepki gösteriyor. Tabi ki çalışması gerekiyor tecrübe sahibi olması için. Belki doğru İŞKUR programları ile bu oluşturulabilir. Tecrübeler oluşur.

İKTİDAR KENDİNE YAKIN İŞVERENLERE…

Mevcut İŞKUR programları da mevcut iktidara yakın işverenlerin ekonomik olarak desteklenmesi için kullanılıyor. Bir program açıklanıyor. İki İŞKUR programı var. Birincisi toplum yararına çalışma programı. Hiç çalışamamış insanların belli alanlarda, işlerde çalışarak ekonomiye dahil edilmesidir. Bizim bölgelerimizde maalesef toplum yararına çalışma programlarından yararlanacakların listeleri AK Parti il başkanlıklarında hazırlanıyor. GBT sorgulanarak, yapılarak en ufak muhalefet emare gösteren insanlar yapılacak kura çekimine dahil edilmiyor. Kura öncesinde dahil listeye dahil edilmiyor.

İŞKUR’DAN YARARLANANALAR İŞE DE GİTMİYOR

Listeden çıkan ve işe yerleştirilenler doğru düzgün işe de gitmiyor. Bir ulufe gibi bir x genel başkan yardımcısının, x bakanın özel ilgi gösterdiğine 2 bin, 3 bin veriliyor. Adam bir camide yada okulda temizlik görevlisi. Ama oraya gitmiyor. Bu doğru yöneltilmiyor ve toptan gözden geçirilmelidir.

MUHALEFETSEN DESTEK YOK

Bir de istihdam destekli programlar var. Maalesef buna başvuran her iş adamı destek alamıyor. Bizim bölgemiz de böyle. Bir işveren muhalif görünürse o arkadaş bu destekten faydalanmaktan zorlandığını biliyoruz. Kamu kurumuna işyerini kiraya veren bir arkadaşımıza, 5 yıl önce olan bir olayda. Sizden bir ricamız var sosyal medyadaki hesabınızı kapatın dediler. Maalesef o arkadaşında ihtiyacı vardı ve sosyal medya hesabını uzun zaman kapattı.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İŞKUR, hakkında, şok, iddia,
Yorumlar
Haber Yazılımı