İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Türkiye’ye Geliyor
tekden site sağı sünnet
Haber
29 Mayıs 2024 - Çarşamba 21:17 Bu haber 950 kez okundu
 
İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Türkiye’ye Geliyor
İtalyan firmaların global çaptaki iş geliştirmelerini destekleyen, İtalyan Dış Ticaret Ajansı – ITA ve ACIMIT organizasyonu ile Türkiye’ye gelen 16 İtalyan tekstil makineleri üreticisi, 4-8 Haziran tarihlerinde organize edilen ve sektörün en önemli buluşması olan ITM 2024 Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’nda yer alacak.
EKONOMİ Haberi
İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Türkiye’ye Geliyor

İtalya’nın tekstil Teknolojileri alanındaki öncü firmaları bu fuar ile son teknolojiyle üretilen yeni ürünlerini Türkiye pazarına sunmayı hedefliyor.

 

Dünyanın sayılı tekstil üslerinden olan Türkiye, uluslararası tekstil makine üreticileri için önemli pazarlardan biri haline geldi. Bu anlamda Türkiye 2023 yılındaki 183 Milyon Euro’luk hacmiyle İtalya’nın tekstil makineleri ihracatında ikinci sırada yerini almayı başardı. Türkiye pazarındaki ticari ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan tekstil teknolojileri alanındaki İtalya’nın lider firmaları, tekstil dünyasının geleceğini şekillendirecek olan teknolojilerini ve en yeni ürünlerini tanıtmak üzere ITM 2024 Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’na katılıyor.

 

İtalya’nın önde gelen tekstil makineleri üreticileri, 4- 8 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan ITM 2024 Fuarı’nda Türkiye’nin dinamik tekstil ve giyim endüstrisine yönelik en son yenilikleri ve sürdürülebilir teknolojilerini sergileyecek. Bu yılki fuar, tekstil makinelerinin global ihracat pazarında yaklaşık 10 paya sahip olan İtalyan üreticilerin Türk pazarındaki etkilerini ve bu pazarın İtalyan ekonomisi için taşıdığı stratejik önemi de öne çıkarıyor. İtalyan tekstil makineleri, özellikle Asya, Avrupa ve Amerika pazarlarına yönelik üstün teknoloji ve donanımlı ürünleriyle dikkat çekiyor. Türkiye ise, İtalyan tekstil makineleri üreticileri için Çin'den sonra ikinci en büyük yabancı pazar konumunda. 2023 yılında İtalyan tekstil makineleri ihracatı, toplam üretimin 86’sınıoluştururken, 2 Milyar Euro’luk bir değere ulaştı. Türkiye ise, 183 Milyon Euro ile İtalyan tekstil makineleri ihracatında önemli bir yer tutuyor. Bu rakamlar, Türkiye’nin İtalyan tekstil makineleri endüstrisi için önemini de ortaya koyuyor.

 

ITM 2024’e katılan İtalyan tekstil makineleri üreticileri hakkında konuşan Italian Trade Agency (ITA) Direktörü Marco Pintus; “İtalya’nın tekstil makineleri teknolojilerindeki öncü üreticileri, üretim süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve optimizasyonu gibi alanlarda gerçekleştirdiği gelişmelerle Türkiye pazarında liderliği hedefliyor. ITM 2024; İtalyan yenilikçiliğinin, teknolojisinin ve kalitesinin Türk tekstil sektöründeki etkisini sergilemek için mükemmel bir fırsat sunuyor. İtalyan tekstil makineleri üreticilerinin katılımı, Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim alanlarındaki kapasitesini artırarak, global arenadaki rekabetçiliğini güçlendirme potansiyeline katkı sağlayacak. Yenilikçi ve üstün teknolojik çözümler sunan İtalyan tekstil makineleri üreticileri, Türk tekstil sektörünün büyümesine ve gelişimine önemli katkılarda bulunacak.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İtalyan, Tekstil, Makineleri, Üreticileri, Türkiye’ye, Geliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı