İYİ Parti’den istifa edenler Saadet Partisi kıskacında
tekden site sağı sünnet
Haber
04 Ocak 2024 - Perşembe 07:51 Bu haber 214 kez okundu
 
İYİ Parti’den istifa edenler Saadet Partisi kıskacında
Saadet Partisi, milletvekili Hasan Bitmez’in vefatından sonra Saadet-Gelecek Partisinin meclisteki grubu düşüyordu. Ancak CHP’den geçici olarak transfer edilen milletvekili sayesinde grubu düşmemişti.
SİYASET Haberi
İYİ Parti’den istifa edenler Saadet Partisi kıskacında

Grubunu garanti altına almaya çalışan Saadet Partisi, bazı adımlar atmaya başladı. İYİ Parti’den istifa eden vekillerle görüşmelere başladı.

Hasan Bitmez’in Meclis’te fenalaşarak hayatını kaybetmesinin ardından, CHP’den Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ı transfer ederek grubunun düşmesini önleyen Saadet Partisi, bunun devam etmesi için çözüm yolu arıyor.

 

Türkiye Gazetesi'nden Ferhat Ekinci'nin haberine göre; Saadet grubu, daha önce Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’la görüşme yapmış, partisinden onay alamayınca karar askıya alınmıştı. Bu defa İyi Parti’den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın adı gündemde.

ÜMİT DİKBAYIR ADI GÜNDEMDE

 

Ümit Dikbayır’ın, Hasan Bitmez’in vefatı üzerine Saadet Partisi yetkililerini arayarak grubun düşmemesi için partiye geçmek istediği öğrenildi. İstişareler sonrası bunun kabul edildiği ama Dikbayır’ın daha sonra bu fikrinden vazgeçtiği iddia ediliyor.

 

Fazıl Kasap’ın, yeniden CHP’ye geçmesi durumunda grup yeterliliğini kaybedecek olan Saadet Partisi'nin, İYİ Parti’den ayrılan İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’yla da görüşme hâlinde olduğu ileri sürülüyor.

 

Bu arada bütçe görüşmeleri noktalanınca CHP’ye döneceğini söyleyen Ali Fazıl Kasap'ın, SP’de devam etmesi dikkat çekiyor.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN VEKİLLERLE GÖRÜŞÜLÜYOR

 

Bunun arka planında ise Kasap’ın, Saadet grubunun düşmemesi kaldığı, vekil transferinin gerçekleşmesi sonrasında CHP’ye geri döneceği konuşuluyor. Saadet Partisinin yanı sıra Deva ve Demokrat Parti de İYİ Parti’den ayrılan milletvekillerinin peşinde. Görüşme trafiği sürüyor. Deva’nın da elindeki vekilleri tutabilmek amacıyla Demokrat Parti ile grup arayışına girdiği öğrenildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İYİ, Parti’den, istifa, edenler, Saadet, Partisi, kıskacında,
Yorumlar
Haber Yazılımı