Japonya halkı depremin çok uzun sürdüğünü anlattı
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Ocak 2024 - Pazartesi 22:35 Bu haber 223 kez okundu
 
Japonya halkı depremin çok uzun sürdüğünü anlattı
Japonya'da deprem yılbaşında insanların kaçması ve evlerin çökmesi nedeniyle yaşandı
DÜNYA Haberi
Japonya halkı depremin çok uzun sürdüğünü anlattı

Japonya'nın Yeni Yıl Günü, Pazartesi günü yerel halkın canlarını kurtarmak için koştuğu ve soğukta bir araya toplandığı, evler yerle bir olurken, bazılarının enkaz altında mahsur kaldığı, ülkenin orta kesiminde güçlü bir depremle sarsıldı. yıl.

Ishikawa Eyaleti, Shika'da yaşayan 85 yaşındaki Sumie Higashi, Noto Yarımadası'nı vuran ve aynı zamanda depremi tetikleyen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan gergin anları hatırlarken, "Bir şekilde hayatta olduğuma mutluyum" dedi. Japonya Denizi kıyı bölgeleri boyunca tsunami uyarıları.

 

Yüksek bir ses duyduğunda yatak odasındaydı ve yan odanın ikinci katı çöktü. Ön taraftaki arabası ezildi.

Higashi, akrabaları onu almaya geldiğinde arka kapıdan kaçmayı başardı ve daha yüksek bir yere tahliye edildi.

 

Noto Yarımadası'nın ucunda yer alan Ishikawa Eyaletindeki bir şehir olan Suzu'nun sakini olan Kai Mawaki, tsunami dalgaları ve artçı sarsıntılar ile tahliye alanında yeterli yiyecek ve yatak bulunup bulunmayacağı konusunda endişeliydi.

 

26 yaşındaki adam, yaklaşık 20 aile üyesiyle birlikte yakındaki bir ilkokulda yaşıyor.

 

Geçen yıl Mayıs ayında Noto bölgesi, Japon sismik yoğunluk ölçeğine göre üst 6'da bir depremle sarsılırken Mawaki, maksimum 7'yi kaydeden son sarsıntının "boyut ve süre açısından kıyaslanamaz" olduğunu söyledi.

 

Bu arada Noto kasabasından bir kadın yetkili, ofisine giderken evlerin yıkıldığına tanık olduğunu ve ayrıca "nehre düşen bir araba" gördüğünü söyledi.

 

Kanazawa'daki Ishikawa vilayet ofis binası, sığınmak için koşan sakinlerle doluydu ve 63 yaşındaki bir adam, Suzu'da yaşayan akrabalarıyla henüz iletişim kurmadığını söyledi.

 

"Eşyalarımı toplayıp arabayla binaya kaçtım" dedi.

 

Kanazawa'daki bir tapınağın torii kapısı deprem nedeniyle çöktü ve yakınlarda 100'den fazla sakinin kaygıyla okyanusu yüksek yerden izlediği görüldü.

Onlarca kişinin tahliye edildiği kentteki bir ilkokulda, insanların tanıdıklarını teselli ettiği ve aileleriyle ilgili endişelerini dile getirdiği görüldü.

 

80'li yaşlarındaki bir erkek bölge sakini, "İlk defa böyle bir deprem yaşıyorum" dedi. "Neredeyse iki dakika boyunca titriyordu ve korkunçtu."

 

Japonya depremlere yatkın bir ülke olmasına rağmen, M9.0 depreminden bu yana ilk kez büyük bir tsunami uyarısı yapıldı ve ardından gelen tsunami Mart 2011'de Japonya'nın kuzeydoğusunu harap etti. En son Japonya'da şiddeti 7 olan bir deprem gözlemlenmişti. 2018'de Hokkaido'da.

 

Tahliye edilenlerden bazıları, Ishikawa Eyaletindeki Wajima'daki Hava Öz Savunma Kuvvetleri üssünde açık havada battaniyelere sarıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Japonya, halkı, depremin, çok, uzun, sürdüğünü, anlattı,
Yorumlar
Haber Yazılımı