KIRNAVRUZU ÇİÇEK AÇTI
tekden site sağı sünnet
Haber
29 Mart 2022 - Salı 12:04 Bu haber 1993 kez okundu
 
KIRNAVRUZU ÇİÇEK AÇTI
İlkbaharın gelmesiyle birlikte sadece Kayseri’de yayılış gösteren nokta endemiği Kırnavruzu (Iris farashae) bitkisi 2022 yılı ilk görüntülerini verdi. Görüntülerde yeni bireylerin gözlemlenmesi heyecan yarattı.
GÜNDEM Haberi
KIRNAVRUZU ÇİÇEK AÇTI

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi; “Dünya üzerinde sadece Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yayılış gösteren Kırnavruzu (Iris farashae) bitkisi için 2019 yılında Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüzce “Kırnavruzu Tür Eylem Planı” hazırlanmıştır.

2020-2024 yılları arasını kapsayan tür eylem planı ile türü tehdit eden unsurlar belirlenmiş olup bu kapsamda gerekli önlemler alınmakta, okullarda konu ile ilgili eğitimler verilmekte, türün korunması ve gelecek nesillere aktarılması için tohum toplaması yapılarak izlenmesi sağlanmaktadır.

Ayrıca 1993 yılında keşfedilip kayıt altına alınan Crocus albocoronatus (Gökkız Çiğdemi) ve Crocus kerndorffiorum (Kuyruklu Çiğdem) o tarihten itibaren yeniden gözlemlenememiş ancak 2021 yılı itibariyle Müdürlüğümüz personeli Uğur KARA ve Araştırmacı Mehmet ÜNLÜ tarafından yine Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde tespit edilip fotoğraflanmıştı.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: KIRNAVRUZU, ÇİÇEK, AÇTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı