Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında
tekden site sağı sünnet
Haber
14 Haziran 2024 - Cuma 17:53 Bu haber 565 kez okundu
 
Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında
Vali Gökmen Çiçek, Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 185. yıldönümü münasebetiyle İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen etkinliğe katıldı.
GÜNDEM Haberi
Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında

Jandarma Teşkilatının 185. Yıldönümü münasebetiyle ilk olarak Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğg.Hakan Dedebağı tarafından çelenk sunuldu. 

 

Çelenk sunumunun ardından Kayseri İl Jandarma Komutanı Tugğ.Hakan Dedebağı, beraberindeki askeri personel ile birlikte Vali  Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret ederek, kuruluş yıldönümü etkinlikleri hakkında bilgi verdi. 
    
- İl Jandarma Komutanlığında 185. Yıl programı

 

Vali  Gökmen Çiçek, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Hakan Dedebağı ve jandarma personelinin ziyaretinin ardından Jandarma Teşkilatının 185. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Talas’ta bulunan İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene katıldı. 

 

Törene Vali  Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Kayseri Milletvekilleri Aşkın Genç, Murat Cahid Cıngı, S.Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, Üniversite Rektörleri, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. 

 

Törende bir konuşma yapan Vali  Gökmen Çiçek, “Jandarmamızın 185’inci yıl dönümünü tebrik ediyorum. Jandarma demek emek demek, jandarma demek fedakârlık, cesaret demek. Jandarma demek, kendi canından önce milletinin canını düşünmek demek. Yıllarca Doğu'da, Güneydoğu'da terörle boğaz boğaza mücadele ettiler. Şehitler verdiler, gaziler verdiler. Ama bir an bile tereddüt etmediler. Jandarmamıza bakıp ta, hala bu ülkeyi bölmek isteyenler var ya, akıllarından şüphe etmek lazım. Türk Jandarması var olduğu sürece bütün karanlıklar aydınlanacak, bu millet hiçbir zaman bölünmeyecek. Çünkü jandarma, şehadete aynı ecdadımızda olduğu gibi mutlulukla gidiyor.” dedi

 

Bu memleketi bölmek isteyenlerin jandarmaya düşman olduklarını belirten Vali Çiçek, “Çocuklarımızı zehirlemek isteyenler, teröristler, milletimizin huzurunu bozmak isteyenler jandarmamıza düşmanlar. Ancak bu millet jandarmasına aşık. Bu büyük millet kalbinin en müstesna yerinde jandarmasını saklıyor. Türk Jandarması bize huzur veriyor, Allah bu millete Türk Jandarmasının eksikliğini göstermesin.” diye konuştu. 

  

Vali  Gökmen Çiçek konuşmasının devamında Kayseri İl Jandarma Komutanlığına ayrı bir paragraf açarak, “Kayseri İl Jandarma Komutanımız Hakan Dedebağı başka illerde de çalıştı. Herkesin ortak kanaati, komutanımız bulunduğu her yere huzur, dostluk getirmiştir. Kayseri’de de mesai arkadaşları, biz ve halkımız hissediyoruz. Komutanımızı ve emri altında çalışan Kayseri Jandarmamızı tebrik ediyorum.” dedi

 

Tören, Vali  Gökmen Çiçek ve protokol üyelerinin, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı faaliyetlerinde kullanılan araç gereçlerin sergilendiği stantları gezmesi ve Jandarma Asayiş Komando Timi tarafından hazırlanan gösterinin izlenmesinin ardından sona erdi. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kanun, Ordusu, Jandarma, 185, Yaşında,
Yorumlar
Haber Yazılımı