KAYMEK’ten Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Ağustos 2024 - Perşembe 20:19 Bu haber 536 kez okundu
 
KAYMEK’ten Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu
KAYMEK kursiyerleri, hem sosyal yönden gelişimlerine hem de istihdama katkı sağlayan Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekibine teşekkür ettiler.
EĞİTİM Haberi
KAYMEK’ten Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmetlerini sürdüren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu ile hastanelerin hasta kabul, poliklinik sekreterliği ve acil sekreterliği kısımlarında çalışmaya yönelik eğitimler veriyor.

Kayseri’de, yediden yetmişe hemen her yaş grubuna hitap eden, kursları ve sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşlara en iyi eğitimi sunmayı görev bilen KAYMEK, çağın ihtiyaçlarını gözeterek kurs çeşitliliğini sürekli yenilemeye devam ediyor.

Büyükşehir KAYMEK, vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlamak ve istihdama doğrudan veya dolaylı etki etmek amacıyla Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu açtı.

Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiği kurslar, haftanın 6 günü KAYMEK Köşk ve KAYMEK Akademi Tesisleri’nde gerçekleştiriliyor.

KAYMEK Köşk ve KAYMEK Akademi Tesisleri Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Öğretmeni Ahnes Bayyurt kurs ile hastanelerde istihdam sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Hastanelerin hasta kabul, poliklinik sekreterliği ve acil sekreterliği kısımlarında çalışmaya yönelik eğitimler veriyoruz. Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri eğitimimiz Köşk şubesinde, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri ise Akademi şubesinde gerçekleşiyor” diye konuştu.

Yaklaşık 60 öğrenciye kurs verdiklerini dile getiren Bayyurt, “Bu öğrencilerimiz Ağustos sonu Eylül başı gibi bu kursu tamamlayacaklar. Eylül’de tekrardan kayıtlarımız başlayacak, Ekim’de yeni döneme başlayacağız. En az lise mezunu olma şartı var kursumuza yazılmak için ve temel bilgisayar bilgisine sahip olmaları gerekiyor” dedi.

“Eksikliği KAYMEK Olarak Üstlendik”

Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Öğretmeni Bayyurt, KAYMEK olarak sektörde bir eksikliği giderdiklerinin altını çizerek, “Üniversitelerde Tıbbi Sekreterlik bölümünde maalesef otomasyon sistemi eğitimi verilmiyor. Bu eksikliği de biz KAYMEK olarak üstlendik ve çok güzel istihdam sağladığımız öğrencilerimiz oldu. Bu konuda da Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Ayla Akbulut ise KAYMEK kurslarını araştırırken bu kursa başvurmayı tercih ettiklerini ifade ederek, “Kursa yaklaşık 1 aydır geliyoruz, kursumuzun ilk bölümü yani sözel bölümü bitti. İkinci bölümümüz otomasyon bölümümüz başlayacak, heyecanla bekliyoruz. Kursun asıl ana kısmı diyebilirim benim için. Hocamız çok ilgili her konuda hepimize çok yardımcı oluyor. Sorularımızı tek tek cevaplıyor. Bu kursun açılmasından dolayı da Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kurstan yeterince faydalandığını belirten ve söz konusu kurs sayesinde iş bulabileceğini düşünen Akbulut, kursun açılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.

Kayseri Üniversitesi’nde sağlık yönetimi öğrenimi gören Buse Daş da okullarında otomasyon sistemi verilmediğini ve KAYMEK’i araştırıp söz konusu kursu bulduğunu belirterek, “Bir ayı bitirdik sözel kısmı. Ahnes hocamız çok ilgili çok bilgili bize çok iyi şeyler katıyor. Bu kurs sayesinde iş bulabileceğime inanıyorum. Ahnes hocamıza çok teşekkür ederim. KAYMEK’e ve Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

Üniversite sınavına girdiğini, sonuçların güzel geldiğini ve üniversiteye gideceğini belirten KAYMEK Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursu öğrencilerinden Mine Gül Boran ise kurstan çok memnun olduğunu ve buradan iş bulabileceğini düşündüğünü paylaştı. Boran, kurs eğitmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi Hamas Lideri İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını yapan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin, “ Bu gece sabaha karşı, Filistin direnişinin sembolü olan Hamas lideri  İsmail Heniyye, bir suikast neticesinde öldürülen İran cumhurbaşkanının yerine seçilen yeni cumhurbaşkanının yemin töreni için bulunduğu İran’ın başkenti Tahran’da siyonist israil’in füze saldırısı neticesinde şehit edildi. İsmail Haniye ramazan ayının son günlerinde alçak siyonistler tarafından üç evladı ve üç torunu şehit edildiğinde şöyle demişti; “benim çocuklarımın kanı, diğer mücahitlerin kanından daha değerli değildir, rabbim bana mübarek ramazan bayramında şehit babası olma hediyesi verdi, daha ne olsun ki...” Yarabbi; bu nasıl bir iman ve teslimiyettir. Şehadetin mübarek olsun ey güzel insan. Şundan emin ol ki;  Seni şehit edenler, senden uzun yaşamayacaklar. Senin ömrün bitti ama mücadelen, Gazze zulümden kurtulana, Mescidi Aksa özgürleşene ve bağımsız Filistin kurulana dek bitmeyecektir.” dedi.

Yusuf Şahin, “ Artık tam anlamıyla söz bittiği yerdeyiz. Ailesi ve en yakınlarını rabbine kurban vermesi nedeniyle “ebu’ş şüheda” yani “şehitlerin babası” olarak nitelendirdiğimiz büyük komutan ve aziz lider İsmail Heniyye’nin şehadeti büyük bir dönüm noktasıdır. Şehit veren değil şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki; İsmail Heniyye’nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır.  İsrail rejimi, İsmail Heniyye’yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır, ancak aziz komutan Heniyye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez. Dün şeyh Ahmed Yasin’i, Abdülaziz Rantisi’yi, ve daha nice değerli evladını şehit verse de sarsılmayan bilakis daha da büyüyen ve gönüllere kök salan Filistin mücadelesi bugün de mağlup olmayacaktır. Bizi ölümle korkutmak isteyenler çok iyi bilmelidir ki; Biz şehadete aşığız! Biz şehadet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz! Biz evlad-ı fatihan’ız!” açıklamasında bulundu.

Şahin, “Bizler de yüreği yanık Anadolu insanı olarak söz veriyoruz ki; şehit lider İsmail Heniyye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde savaşacağız. Bir an olsun durmayacağız. Bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Bulunduğumuz her konumu israil rejimine karşı bir cephe bileceğiz. Cephelerden asla kaçmayacağız. İslam coğrafyası ve yeryüzünün tamamını siyonistler için yaşanılamaz bir hale getireceğiz. İsmail Heniyye’nin şehadetiyle daha da güçlenen Kudüs ve Filistin davamıza sımsıkı sarılacağız. Gün yas tutma günü değildir. Gün acı çekme günü değildir. Gün intikam günüdür. Siyonist israil rejimi ve onun tüm işbirlikçilerine karşı birleşme ve  ahidleşme günüdür.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYMEK’ten, Meddata, Hastane, Otomasyon, Sistemi, Kursu,
Yorumlar
Haber Yazılımı