KAYSERİ'DE "DOKTOR BALIKLAR" SEDEF HASTALARINA UMUT OLDU!
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ekim 2023 - Perşembe 12:47 Bu haber 4124 kez okundu
 
KAYSERİ'DE "DOKTOR BALIKLAR" SEDEF HASTALARINA UMUT OLDU!
Kayseri'de bir güzellik merkezi, sedef hastalığına iyi geldiğine inanılan "doktor balıklar" ile 21 günlük tedavi hizmeti vermeye başladı. Bu yöntem, kısa sürede büyük ilgi gördü.
SAĞLIK Haberi
KAYSERİ'DE

Güzellik merkezinin yöneticisi Nazan Kızıltaş, "Merkezimizde bulunan balıkların dişleri kesinlikle yok, vantuzlayarak temizlerler ve ağızlarındaki mukus salgısını da bırakarak tedavi etme özelliğine sahip. Kısa sürede sonuç almak mümkün" dedi.

Kızıltaş, bu yöntemin dünyanın pek çok yerinde kaplıcalarda yapıldığını, Kayseri'de ise ilk defa güzellik merkezlerine getirdiklerini söyledi. Tedavinin her yaş grubuna uygulanabileceğini ve herhangi bir yan etkisinin olmadığını ifade eden Kızıltaş, "Sedef hastalığı olan hastalarımız, bu yöntemi deneyerek iyileşme umudu buldular" diye konuştu.

Hastalar memnun

Tedaviyi deneyen sedef hastalarından bazıları, bu yöntemden memnun olduklarını söyledi. 21 günlük tedavinin ardından sedef hastalıklarının büyük ölçüde azaldığını belirten hastalar, bu yöntemin sedef hastalığı tedavisinde etkili olduğunu ifade ettiler.

Tedavi nasıl uygulanıyor?

"Doktor balıklar" ile sedef hastalığı tedavisinde, hastalar önceden belirlenen bir süre boyunca, balıkların içinde yüzdüğü özel bir havuza giriyorlar. Balıklar, hastaların vücudundaki ölü deri ve kabukları vantuzlayarak temizliyorlar. Tedavi sırasında balıklar, ağızlarındaki mukus salgısını da hastaların cildine bırakıyorlar. Bu mukus salgısının, sedef hastalığı tedavisinde etkili olduğu düşünülüyor.

Doktorlar tedaviyi destekliyor

Kayseri'de görev yapan bir dermatolog, doktor balıkları ile yapılan tedavinin sedef hastalığı için etkili bir yöntem olduğunu söyledi. Doktor, "Bu yöntem, sedef hastalığının tedavisinde kullanılan diğer yöntemlere ek olarak uygulanabilir. Sedef hastalarına bu tedaviyi öneriyoruz" dedi.

Güzellik merkezine yoğun ilgi NZNNAİLARTBEAUTY güzellik merkezine, sedef hastalığı tedavisi için yoğun ilgi gösteriliyor. Güzellik merkezi, haftanın 7 günü hizmet veriyor.

Tedavi ücreti ne kadar?

"Doktor balıklar" ile sedef hastalığı tedavisinin ücreti, 21 günlük bir süre  her kur için 500 TL olarak belirlendi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERİ'DE, "DOKTOR, BALIKLAR", SEDEF, HASTALARINA, UMUT, OLDU!, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı