Kayseri’de Son Bir Yılda 700 Çiftçi Daha Çiftçiliği Bıraktı
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Haziran 2024 - Cumartesi 08:14 Bu haber 875 kez okundu
 
Kayseri’de Son Bir Yılda 700 Çiftçi Daha Çiftçiliği Bıraktı
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de azalan çiftçi sayısına dikkat çekti. Kayseri’de bankalara en fazla borcu olan kesimin de çiftçiler olduğunu belirten Milletvekili Ataş, ‘Çiftçi borç ve faizlerine yönelik bir çalışma yapılmadığı sürece borçlar artmaya devam edecek, çiftçi toprağı terk edecek, ülkede tarım yapacak çiftçi bulunmayacak’ dedi.
EKONOMİ Haberi
Kayseri’de Son Bir Yılda 700 Çiftçi Daha Çiftçiliği Bıraktı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada  çiftçi sayısının azaldığını söyledi. Türkiye'de çiftçi sayısı ve tarım alanları hızla azaldığını belirten Ataş, çiftçi borçlarının da aynı hızla arttığına dikkat çekti.

 

BDDK’YA GÖRE EN BORÇLU KESİM ÇİFTÇİLER

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 2023 yılı sonu itibarıyla bankalara en fazla borcu olan sektörün yaklaşık 11 milyar lirayla ziraat ve balıkçılık sektörü olduğunu kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri örneği verdi. Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te yaptığı konuşmada, ‘Seçim bölgem Kayseri'de de en fazla borcu artan sektör tam yüzde 86,6 oranıyla yine ziraat ve balıkçılık sektörü olmuştur’ ifadelerini kullandı.

 

KAYSERİ’DE SON BİR YILDA 700 ÇİFTÇİ DAHA ÇİFTÇİLİĞİ BIRAKTI

 

Çiftçilerin ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olduklarını ve kazandıklarını borç ve faize verdiklerini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Çiftçiler toprağını terk etmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Şubat 2024 verilerine göre seçim bölgem Kayseri'de çiftçi sayısı önceki yıla göre yüzde 7,9 oranında azalmış, son bir yılda 700 çiftçi daha çiftçiliği bırakmıştır. Çiftçi borç ve faizlerine yönelik bir çalışma yapılmadığı sürece borçlar artmaya devam edecek, çiftçi toprağı terk edecek, ülkede tarım yapacak çiftçi bulunamayacaktır’ diyerek, AKP iktidarına uyarılarda bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kayseri’de, Son, Bir, Yılda, 700, Çiftçi, Daha, Çiftçiliği, Bıraktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı