Kenanoğlu: Kent Konseyinin hiçbir fonksiyonu kalmamıştır
tekden site sağı sünnet
Haber
27 Mayıs 2024 - Pazartesi 08:34 Bu haber 981 kez okundu
 
Kenanoğlu: Kent Konseyinin hiçbir fonksiyonu kalmamıştır
Melikgazi Belediyesi önceki dönem Meclis Üyesi olan Adnan Kenanoğlu, Kent Konseyi’ni hatırlattı ve hiçbir fonksiyonu kalmadığını ve tamamen pasifize edildiğini ifade etti.
GÜNDEM Haberi
Kenanoğlu: Kent Konseyinin hiçbir fonksiyonu kalmamıştır

“Her İlde bulunan bu kuruluşların alacağı kararlar Belediyelere sadece tavsiye niteliği taşır. Karar mercii yine yetkili Belediyelerdir” diyerek Kent Konseyi’nin özelliğini anlatan Adnan Kenanoğlu, şu bilgileri paylaştı;

 

“Bünyesinde bulunan meslek kuruluşlarının varlığı veya yokluğu tartışılabilir yeni bir oluşum gerektirebilir lakin şu anda var olan fakat hiç bir çalışma ve toplantıları dahi olmayan KENT KONSEYİ maalesef pasifize edilmiş hiç bir fonksiyonu kalmamıştır.

Özellikle Büyükşehirlerde çok önemli karar ve uygulamaları tavsiye niteliğinde Belediyelere sunan özellikle Mimar ve İnşaat Mühendislerin Tarih Bilimcilerinin Kentle ilgili alacakları kararlarda teknik ve görsel olarak şehrin 50 ve 100 yüz yıllık planlamalarını yapan KENT KONSEYİ Üyeleri ilk kuruluşunda etkin ve güzel çalışmalar yapıyorlardı.

Nedenini bilmediğimiz şekilde Kayseri'de etkinliğini yitirdi sadece ismi kaldı.

KENT ESTETİK KURULU; Faaliyetlerine devam ediyor. İki kuruluşunda eş zamanlı çalışması KAYSERİ yararınadır.

Seçim döneminde iktidar ve muhalefet kanadının sürekli gündemde tuttuğu KARTAL KAVŞAĞI PROJESİ Konusunda Büyükşehir Belediyesi Projelendirme ve ihale aşamasında bu konuda geçtiğimiz 2 gün evvel (şahsımın da davet edildiği ) tanıtım ve fikirleri dinleme lansmanı yapıldı.

Şehirden Erciyes’i tam olarak görebildiğimiz Kartal Şehitliği’nin de olduğu bir yerde katlı bir alt/üst geçit gereklimi? Gereksiz mi?

İşte bu konuda Mimarlar Odasının ve Şehir Planlamacılarının görüşleri çok önemli. Trafiği rahatlatmak için çeşitli alternatif güzergah ve yollar bulunabilir mi?

Yüklü bir maliyeti olacak bu katlı kavşak projesi kararının tekrar değerlendirilmesini şehrimizin kanaat önderleri teknik insanlarının ve Belediye Başkanlarının birlikte alacakları karar çok önemli.....

Kent Konseyi Ve Kent Estetik Kurulunun Varlığı ve Etkinliği bu Nedenle Çok Önemli.”  

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kenanoğlu:, Kent, Konseyinin, hiçbir, fonksiyonu, kalmamıştır,
Yorumlar
Haber Yazılımı