Komşu mahallede 3 milyon lira Argıncık’ta 1 milyon liraya alınmıyor
tekden site sağı sünnet
Haber
21 Haziran 2022 - Salı 14:11 Bu haber 2641 kez okundu
 
Komşu mahallede 3 milyon lira Argıncık’ta 1 milyon liraya alınmıyor
İYİ Partili Kazım Yücel, vatandaşa sığınmacılarla mültecilerle komşu olun diyen siyasilerin kendilerinin mültecilerle komşu olmasını önerdi
GÜNDEM Haberi
Komşu mahallede 3 milyon lira Argıncık’ta 1 milyon liraya alınmıyor

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Argıncık mahallesine verilen kentsel dönüşüm sözünün yerine getirilmediğini belirterek, “İddia etmiyorum ama bölge de şöyle tahliye yöntemi seçiliyor. Mülteci olarak tabir ettiğimiz arkadaşların yerleşmesine göz yumuldu” dedi.

Mültecilerle, sığınmacılarla komşu olun çağrısı yapan siyasilerede seslenerek “Mültecilerle siz komşu olun. Neden olmuyorsunuz” diyen Yücel, “Argıncık mahallesinin hemen iki adım ilerisindeki komşu mahallesi Zümrüt’te bir daire fiyatı 3 milyon lira. Ama aynı metrekaredeki Argıncık’ta 1 milyon liraya almıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık, İYİ Partili Kocasinan ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile birlikte kentsel dönüşüm talepleri yerine getirilmeyen Argıncık mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, sorunları dinlediler ve Argıncıtk için yapılması gereken prejelerini paylaştılar.

Siyaset yapmak için Argıncık mahallesine gelmediklerini aktaran İlçe Başkanı Mustafa Işık, mahalle sakinlerine geçmişke belediye başkanı ve bakana iletilen bilgiler ışığında verilen kentsel dönüşümü hatırlatarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis üyelerinin söz almasının ardından Argıncık mahallesinde çocukluğunun geçtiğini ifade eden İYİ Partili Yücel, 60 yıl öncesine göre mahallenin hep geriye gittiğini ve çevre yol ile tren yolu arasında sıkışan hizmet alamayan ve şuanda da acil yapılması gerekin kentsel dönüşümle ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti.

Yücel, Argıncık ile birlikte aynı geçmişe sahip diğer mahallelerin durumunu anlatarak, Argıncık mahalle sakinlerinin talepleri ve yapılması ile ilgili şunları söyledi;

“İmara açılan hemen yanı başında mahalle var. İmarla ilgili belediyelere çok dava açıldı. Belediye park alanını satmış. Parayı ne yapmış belediyenin kaynaklarında kullanmış. Hemen yanı başındaki mahalle ileilgili yapılan çalışmaları görüyoruz. Burada niyet iyi olsaydı, Argıncık’a sınır olan yerde Argıncık’a da sorarlardı. İhtiyacınız var mı? Satmaktan öte bir talebiniz varmı derdi. Argıncık yetkilileri, oturanları, siyasileri hepsi bizim bu projeyi bizim gibi anlatır sunarlardı. Bu Argıncık içerisinde bir takım arkadaşlar yeni yapılara gitmek için buraları boşaltırlardı. Fakat bunu bekletmediği gibi niyetleri iyi olmadığından komşu komşuya sorardı, bunlar size sormadı diye söylüyorum.

TAHLİYE İÇİN ŞÖYLE BİR YÖNTEM SEÇİLİYOR

Argıncık ile ilgili harekete geçireceğimiz projeler olacak. En önemlisi Argıncık halkının şöyle bir tahliye yöntemi seçiliyor. İddia etmiyorum. Birçok bölgemizde bu var. Bu mülteci olarak tabir ettiğimiz arkadaşların yerleşmesine göz yumuldu. Çığ gibi büyüyorlar. Buradaki göçlerin sebibi bunlar.

SİZ KOMŞU OLUN

Buranın yerlisi bakıyorki böylesine mülteci çoğunluğun olduğu yerde esnaf olmak, onlarla birlikte yaşamak zor geliyor. Bazı siyasiler diyor ki; onlarla komşu olun. Siz komşu olun. Siz söylüyorsunuz ya hep Agıncık, Sahabiye, Küçük Mustafa gibi bizim vatandaşlarımızın oluyor ama Kayseri’nin üst düzey siyasilerinin hangisi komşu oluyor. Bu şehirde yaşadıklarını bile bilmiyorlar. Bu yoğunlukta olduğunu bile bilmiyorlar. Argıncık’ta böylesi bir mülteci veya sığınmacılarla dolmasına halkımızın kesinlikle sert tepki koymasın. Ama malınıza sahip çıkın. Çünkü Argıncık el birliği ile kalkınacak. Yerelde ana muhalefet partisi olan İYİ Partinin sayesinde burası iyi olacak. İyi parti projeleri ile olacak. Kayseri’nin çok çok kıymetli yeri olacak.

1 MİLYON LİRAYA ALMIYORSUNUZ

Buradaki binalar Zümrüt mahallesindeki binalardan bir farkı olmayacak. Çünkü aynı araziye komşu. Orada 3 milyon liraya daire alıyorsunuz. Aynı metrekaredeki daireyi 1 milyon liraya burada almıyorsunuz. Argıncık’ın kaderi bu olmamalı.”

Toplantı İYİ Parti tarafından Argıncık için plananan projesinini sunumu ve vatandaşların sorularına cevap verilmesinin ardından sona erdi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Komşu, mahallede, 3, milyon, lira, Argıncık’ta, 1, milyon, liraya, alınmıyor,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı