"Konut Alırken Bina Kadar Zemine de Dikkat Edilmeli"
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Haziran 2024 - Perşembe 11:22 Bu haber 314 kez okundu
 
"Konut Alırken Bina Kadar Zemine de Dikkat Edilmeli"
İzmir'in birinci derecede deprem bölgesi üzerinde bulunduğunu ve yapı stoğunun yüzde 70'inin dönüştürülmesi gerektiğini belirten Tanyer Yapı Zemin Grubu Koordinatörü Batuhan Tozburun, zemin iyileştirme ve geoteknik imalatlarının önemine dikkat çekti.
EKONOMİ Haberi

İzmir'de aktif fay hatlarının bulunduğunu ve deprem tehlikesinin güncelliğini koruduğunu dile getiren Tozburun, konut satın alırken en az binalar kadar zemin sağlamlığının da kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Kentsel dönüşümde sürdürülebilir şehir plancılığı için zemin iyileştirme ve geoteknik imalatlarının

önemini vurgulayan Batuhan Tozburun, “İzmir ve bölgesinde tarihsel dönem ve 20'nci yüzyıldaki aletsel dönemle yapılan kayıtlara göre 50 yıllık süre içinde 6,6 veya altında büyüklükte bir depremin olasılığı 92 olarak tahmin edilmektedir. Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde depremin Bayraklı ve Bornova bölgelerimizde yapılara verdiği büyük zararlar konusunda hem maddi hem manevi olarak hepimiz kötü tecrübelere sahibiz. Bu verilere baktığımızda kentsel dönüşüm sayesinde sürdürülebilir şehircilik ve yapılarımızın kullanım sürelerini uzatmamız için zemin ve temel mühendisliğine (geoteknik mühendisliği) çok büyük önem vermeliyiz" diye konuştu.

 

ZEMİN İYİLEŞTİRMELERİNİ İŞİN EHLİ FİRMALAR YAPMALI

 

Geoteknik mühendisliği ve zemin iyileştirme çalışmalarının bu konuda deneyimli firmalar tarafından yaplması gerektiğini kaydeden Batuhan Tozburun şu bilgileri verdi: “Ben bir inşaat mühendisi olarak tercih edeceğim konutun öncelik olarak doğramaları veya ebeveyn banyosu olup olmamasına bakmıyorum. Zemin iyileştirme imalatlarını hangi firmanın yapmış olduğuna bu firmanın bu imalatı yapabilecek yeterli bilgi birikimi veya ekipmanının olup olmadığına bakıyorum. Bu konuda müteahhit firmalarımıza ve bu konutlarda oturacak ailelere büyük iş düşüyor. Öncelikle bu konuda bilinçli müteahhitler seçilmeli ve bu konutları kullanacak ailelerin doğru bilgilendirilmesi önem taşıyor. Zemin iyileştirme imalatlarının gereği kadar veya uygun yapılmaması ülkemizin özsermayesine ve halkımıza önümüzdeki yıllarda daha büyük zararlar verecektir. Kentsel dönüşümün uygun şehir plancılığı ve ilk imalatı olan zemin güçlendirme fore kazık, jet-grout, baret kazık gibi imalatların kalite kontrolleri yapılarak sürdürülebilir bir şehir yaratabiliriz”

 

DENEYİMLİ BİR EKİPLE ÇALIŞIYORUZ

 

Tanyer Yapı olarak konut ve endüstriyel tesis inşaatında gösterdikleri titizliği, zemin ve temel mühendisliği imalatlarına da taşıdıklarının altını çizen Batuhan Tozburun, “Kentsel dönüşüm çerçevesinde yapmış olduğumuz yapıların depreme ne kadar dayanıklı olduğu aklımızdan ihç çıkmamalıdır. Tanyer Yapı olarak Türk standartları, Eurocod ve Amerikan standartlarına uygun zemin iyileştirme imalatlarımızla, İzmir'e katma değer katacak projelerde hız kesmeden devam ediyoruz. İzmir Buca metrosu, kentsel dönüşüm projeleri, İzmir ve çevresinde bulunan sanayi bölgelerinde zemin iyileştirmeleri ve kule projelerinin geoteknik imalatlarımız sürüyor. Temel ve zemin mühendislik problemlerinin çözümünde güvenilir, analitik ve ekonomik çözümler sunarak sektöre hizmet veriyoruz” diye konuştu.

 

Tozburun son olarak şunları söyledi: “Tanyer Yapı olarak endüstriyel tesis inşaatı, Ege Serbest Bölge ve Bergama Serbest Bölgesi'nde İzmir'e katma değer yaratacak bir çok endüstriyel tesis inşa ettik. Tanyer Yapı'nın 30 yıllık konut tecrübesi ve makine parkıyla, pek çok başarılı konut projesini tamamladık; Urla Bademler köyünde TanUrla projemizin inşaatı da belirlediğimiz program dahilinde başarıyla devam ediyor”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: "Konut, Alırken, Bina, Kadar, Zemine, de, Dikkat, Edilmeli",
Yorumlar
Haber Yazılımı