MAP büyümede rotayı Avrupa’ya çevirdi
tekden site sağı sünnet
Haber
11 Ağustos 2022 - Perşembe 13:56 Bu haber 1659 kez okundu
 
MAP büyümede rotayı Avrupa’ya çevirdi
Türkiye’de Elektronik Veri Değişimi Uygulaması (EDI) hizmeti alanında 25 yıldır faaliyet gösteren MAP, büyümede rotayı Avrupa’ya çevirdi.
EKONOMİ Haberi
MAP büyümede rotayı Avrupa’ya çevirdi

Başta perakende, otomotiv, lojistik, tekstil ve üretim sektörlerinde 1500’ü aşkın orta ve büyük ölçekli şirkete özel çözümler üreterek hizmet veren MAP, Avrupada şirket satın alma ya da birleşmesi yöntemi ile daha aktif bir rol almayı planlıyor. MAP’ın gündeminde Hollandalı bir şirketi satın alma planı yer alıyor.

Veri entegrasyonu bilişim segmenti alanında dünya genelinde hizmet veren yüzde 100 Türk sermayeli MAP, son yıllarda yurt içindeki hızlı büyüme temposunu yurt dışı yatırımlarıyla artırmaya hazırlanıyor. 1997 yılından bu yana dünya genelinde sürdürülebilir, güvenilir, ulaşılabilir EDI hizmetinin adresi olma amacıyla pek çok yatırım yapan şirket, pandemi öncesinde start verdiği yurt dışına açılma projesine bu yıl itibarıyla daha da hız verdi. Avrupa’da şirket satın alma ya da birleşmesi yöntemi ile daha aktif bir rol almak için yaklaşık 2 senedir çalışmalar yapan MAP, planladığı yatırımlarla hizmet ve teknolojilerini öncelikli olarak Avrupa ülkeleri içinde yaygınlaştırmak istiyor.

Bağımsız işletmeler ya da bağımsız sistemler arasında bilgi alışverişini otomatikleştiren ve bu akışın hatasız, sürekli ve denetlenebilir bir şekilde sürdürülmesi için hizmet ve teknoloji sağlayan bir servis şirketi olan MAP E-Ticaret ve Veri Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tuncel, Türkiye’de ve dünyada önemi giderek artan veri entegrasyonu segmentinde büyümeye devam ettiklerini söyledi. İşletmenin müşterileri ya da tedarikçileri ile arasındaki bilgi alışverişinin yanı sıra bu entegrasyonun yaşamasını, güncellenmesini ve hatasız çalışmasını garantilemek üzerine hizmet verdiklerini dile getiren Tuncel, “MAP olarak Elektronik Veri Değişimi Uygulaması (EDI) hizmeti ile işletmelere karşılarına nasıl bir iş yapış yöntemi ya da teknoloji çıkarsa çıksın kendi standartlarında değişiklik yapmaksızın uyum yeteneği sunuyoruz ve entegrasyonun belge temelli olarak yapılmasını sağlıyoruz. Bir dokümanı, ilk seferinde, her seferinde, en hızlı şekilde, doğru adrese, doğru formatta, denetlenebilir ve tekrarlanabilir şekilde iletme konusunda iddialıyız” diye konuştu.

Hollandada şirket satın alma gündemde

Gelecek dönem planları hakkında bilgi veren Hakan Tuncel, yatırımlarını Avrupa genelinde yaygın bir hizmet ağı oluşturmak amacıyla planladıklarını vurguladı. Orta ve uzun vadede öncelikle Avrupa’da büyümeye devam etmek istediklerini belirten Tuncel, “Pandemi öncesinde start verdiğimiz yurt dışına açılma projemize hız verdik. Bu amaçla bazı ülkelerde bizimle benzer şirketlerle işbirliği ya da satın alma alternatiflerini değerlendirmekteyiz. Avrupa bölgesinde şirket satın alma ya da birleşmesi yöntemi ile daha aktif bir rol almayı planlıyoruz” dedi.

İtalya, Hollanda ve Fransa’da birçok şirket ile görüştüklerini aktaran Hakan Tuncel, “Bu ülkelerdeki bazı şirketler ile çeşitli işbirliği modelleri geliştirmekteyiz. Ama Hollanda’da MAP’a çok benzeyen bir şirket ile karşılaştık. Yüzde 100 satın alma üzerine bir anlaşma zemini de oluşturduk. Pandeminin kısıtlı dünyasında doğan bir ilişki olduğu için oldukça yavaş ilerledi. Umuyorum ki bu konuda yakında heyecan verici gelişmeleri paydaşlarımıza duyurma şansı yakalayabileceğiz. Bu hedef ve plan doğrultusunda AR-GE yatırımlarımızı da artırarak sürdürüyoruz. Bu sene sonuna kadar yüzde 30-50 arasında istihdam artışı öngörüyoruz” bilgilerini verdi.

Hedefte savunma ve sağlık sektörleri var

Ford Otosan, Vestel gibi önemli markalara hizmet veren, ağırlıklı otomotiv ve perakende olmak üzere lojistik, tekstil, dayanıklı tüketim, DIY, ilaç ve yemek servisi endüstrisi alanında müşteri ve çözümleri olduğunu belirten Hakan Tuncel, “Savunma sanayinde ya da sağlık sektöründe daha derinlemesine çözümler sunabileceğimizi düşünüyoruz. Geçmişte bu alanlarda da projelerimiz oldu. Son dönemlerde bu alanlarda bir işbirliği fırsatı bulamadık ama önümüzdeki yıllarda bu sektörlerde de başarı hikayeleri yaratmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Dünyanın verisini taşıyor

Yurt içinde üretim yapan otomotiv ana sanayinin en büyük firmalarının birçoğuyla direkt olarak çalıştıklarını hatırlatan Hakan Tuncel, bu firmaların tüm üretim verisinin MAP üzerinden yaklaşık 500-600 tedarikçiye iletildiğini vurguladı. Dünyada da önde gelen onlarca ana sanayi üretici ile bağlı olduklarını vurgulayan Tuncel, okyanus ötesine kadar veri iletmenin ve almanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Yine perakende sektöründe ulusal ve yerel birçok zincir mağaza ve onların büyük ve küçük ölçekli tedarikçileri ile çalıştıklarını dile getiren Tuncel, yurt dışında da hizmet verdikleri pek çok proje olduğunu söyledi.

Tuncel, “Marka olmuş Türkiye’deki birçok şirketin yurt dışı EDI projelerini yürütüyoruz. 5 kıtada, 18 ülkede aktif bağlantı noktamız bulunmakta. Ayrıca Romanya’da 4 yıldır yerel bir iş ortağı ile de 300 tedarikçiye kendi dillerinde destek vermekteyiz. Tüm bu hizmetlerimizle dünyanın verisini taşıyoruz diyebiliriz” yorumunu yaptı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MAP, büyümede, rotayı, Avrupa’ya, çevirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı