MHP’DE BAŞVURULAR YARIN
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Mart 2023 - Pazartesi 20:00 Bu haber 359 kez okundu
 
MHP’DE BAŞVURULAR YARIN
MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, milletvekili aday adaylığı için başvuruların partilerine bugün yapılabileceğini açıklarken, kamu görevlilerinin de aday adaylığı için 16 Mart tarihine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini hatırlattı.
GÜNDEM Haberi
MHP’DE BAŞVURULAR YARIN

MHP İl başkanı Adnan İncetoprak, 14 Mayıs Genel seçimleriyle ilgili milletvekili aday adaylığı başvurularının başlayacağını aktararak, şu bilgileri verdi; “MHP 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı Başvurusu 14 Mart günü itibarıyla başlıyor. Başvuralar parti il binamıza yapılacaktır. Son başvuru ise 21 Mart 2023 tarihi olarak belirlendi. Başvurular gün içerisinde saat 09.00 ile 20.00 arasında alınacaktır” dedi.

Başkan İncetoprak, “ Yüksek Seçim Kurulunun 2023/91 nolu ekte gönderilen kararı gereğince 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 2839 sayılı Kanunun 18. Maddesi gereği; “Adaylık için görevden çekilmesi (İstifa etmesi) gereken kamu görevlileri”nin, 16 Mart 2023 Perşembe günü Saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir” uyarısında bulundu.

İşte MHP’ye başvuru için aranan şartlar şöyle;  Aday Adayı Formu, TC kimlik numarasını gösteren Nüfus Cüzdan fotokopisi (2 adet), 4-Öğrenim belgesi fotokopisi (2 adet), Cumhuriyet Başsavcılığından veya e-Devletten alınan adli sicil belgesi (Alınış amacının Milletvekilliği adaylığı başvurusu olduğu özellikle belirtilecek 2 adet) alınan arşiv kaydını içerir adli sicil kaydı belgesi (sabıka kaydı) ve adlı sicil kaydı bulunanların ilgili mahkemeden alacağı yasaklanmış (memnu ) hakları idesi kararı (1 adet). Kısa öz geçmişi, Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge, Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4 (Dört) adet vesikalık fotoğrafı. Kamu görevlileri için istifa dilekçesinin alındı belgesi, parti yöneticilerinin ise istifa dilekçelerinin fotokopisi, 8- Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında Milletvekilliği aday adaylığı işlemleri aydınlatma açık rıza metinleri. Kayıt işlemlerinizi online olarak https://basvuru.mhp.org.tr internet adresimizden yaptıktan sonra belgelerin aslı ile şahsen Genel Merkez kayıt kabule gelerek işlemlerinizi sonuçlandırmanız gerekmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP’DE, BAŞVURULAR, YARIN,
Yorumlar
Haber Yazılımı