MİLLETVEKİLİ CINGI’DAN ARA ELEMAN UYARISI
tekden site sağı sünnet
Haber
29 Eylül 2023 - Cuma 10:51 Bu haber 304 kez okundu
 
MİLLETVEKİLİ CINGI’DAN ARA ELEMAN UYARISI
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, İl milli Eğitim müdürü Bahamettin Karaköse’yi ziyaret etti
EĞİTİM Haberi
MİLLETVEKİLİ CINGI’DAN ARA ELEMAN UYARISI

Ziyarette bazı bilgiler alan Milletvekili Cıngı, ihtiyaç duyulan ara elemana yetiştirilmesine dikkat çekerek, “Gerekli insan bitkileri yetiştiremezsek çok yakında bütün istihsal sektörleri çalışan bulmadıkları için bloke olma noktasında gelecek ve reel sektör devasa bir krizle karşı karşıya kalacak” uyarısı yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Meslekî ve Teknik Eğitim Şubesi tarafından AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı'ya kentteki mesleki eğitimle ilgili yapılan çalışmalar hakkında brifing verildi, yapılması planlanan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Bilgi aldıktan sonra değerlendirmede bulunan Milletvekili Cıngı, “Ülkenin en büyük sorunlarından birisi mesleki ve teknik eğitim. Günümüzde bütün sektörler için ara eleman neredeyse kangren haline gelmiş durumda. Kayseri gibi bir sanayi kentinde bütünsel çalışmayı kişisel arıyoruz. Ve eğer bu sorun çözülmezse, gerekli insan bitkileri yetiştiremezsek çok yakında bütün istihsal sektörleri çalışan bulmadıkları için bloke olma noktasında gelecek ve reel sektör devasa bir krizle karşı karşıya kalacak. Bir yanlı üniversitelerin mühendislik, işletme, sosyal bilimler, fen bilimleri, ekonomi fakültelerinden mezun kardeşlerimiz iş bulamamaktan bîzar olmuşken öte yandan işletme/üreticiler asgari ücretin 2 hatta bazen 3 katı maaşa çalıştıracakları insan bulamıyorlar.Gençler, herkesin üniversite okuma zorunluluğu yok. İsteyenin üniversite diploması alabileceği Açık Öğretim Fakülteleri gibi eğlenceli bir imkan var. Kendinizi şartlandırmayın!!! Kabiliyetinize göre geleceğinizi mesleki ve teknik eğitimle şekillendirme alternatifini iyice düşünün. Devletimiz MESEM'de teknik çalışanın masal ebeye maaş vereceği kadar büyük imkanlar sunuyor. Lütfen daha orta aralıkta hangi teknik kabiliyette iseniz o dalda eğitim yapın. Kolunuza sizi ömür boyu geçinecek altın bileziği takın. Hem kendinizi, hem ailenizi, hem şehrimizi, hem normali hem de geleceğinizi doğru şekillendirin. Geleceğimiz Mesleki ve Teknik Eğitimde!!!” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MİLLETVEKİLİ, CINGI’DAN, ARA, ELEMAN, UYARISI,
Yorumlar
Haber Yazılımı