Milletvekilinden gençlere ‘meslek’ çağrısı
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Nisan 2024 - Cumartesi 08:11 Bu haber 637 kez okundu
 
Milletvekilinden gençlere ‘meslek’ çağrısı
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid cıngı, gençlere meslek sahibi olmaları noktasında çağrıda bulunarak, “Meslek liselerine giderek bir konuda uzmanlaşın” dedi.
EKONOMİ Haberi
Milletvekilinden gençlere ‘meslek’ çağrısı

Meslek liselerinin önemine işaret eden AK partili Murat Cahid Cıngı, bir video paylaşarak, “Sanatkâr olun. Meslek edinin. Gelecek sizin. Ama bir idealiniz ve mesleki hedefiniz yoksa sırf üniversite okumak için yıllarınızı heba etmeyin. Meslek liselerine gidip bir konuda uzmanlaşın. Mesleğinizi icra ederken kültürel gelişiminizi sağlamak için Açık Öğretim Fakültesi okuyun. Hem 4 yıl gibi uzun bir süre maddi kayıptan mahrum olmayın hem de gereksiz bir bölüm okuyup mezuniyet sonrası mesleksiz bir insan olarak asgari ücretle iş bulmak için kapılarda beklemeyin” uyarısı yaptı.

 

“4 yıl kısa bir zaman dilimi değil” diyen Cıngı, “Öyle ki, 4 yılda bir insan bir mesleği iyi bir şekilde öğrenir ve usta olabilir. Ayrıca bu seneden itibaren çalışmaya başlasanız ortalama bir tahminle, düşecek enflasyon/zam oranları ve yılda bir sefer maaş artışı ile asgari ücret üzerinden EN AZ 2 MİLYON TL net gelir elde edeceğinizi biliyor musunuz?

 

Bir de SGK pirim ve emeklilik avantajlarını vs hesap ederseniz yanlış bir tahsil politikası ile neler kaybettiğinizi daha iyi anlarsınız. Aynı zamanda 4 yıl boyunca yapacak olduğunuz masrafı düşünün. Bir de yapacağınız yanlış bir üniversite eğitiminin devlete/kamuya olacak maliyetini düşünün.

 

İlave olarak yapılacak bir hatanın ailenize ve kendinize vereceği maddi/manevi yükü dikkate almalısınız. Hele mesleksiz bir ferd olarak sürekli çekeceğiniz iş bulma stresi…

 

Onun için iyice düşünün, araştırın, insanlarla konuşun. Sosyal medyada seyrettiğiniz ‘kısa yoldan dolar milyoneri olun’ gibi safsatalara sakın inanmayın. Bunlar sadece birer tuzaktır. Emek ve zahmet olmadan refahın elde edilmeyeceğini bilin. Masa başı iş diye direnmeyin. Değerli ebeveynler, siz de çocuklarınızı doğru mesleğe ve eğitime yönlendirmek gibi bir mesuliyetiniz olduğunu lütfen unutmayın.

 

Ülkemizin, sanayimizin ve üreticilerimizin size ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Milletvekilinden, gençlere, ‘meslek’, çağrısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı