Murat Kurum’un açıklamaları olay oldu
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Şubat 2024 - Perşembe 08:27 Bu haber 453 kez okundu
 
Murat Kurum’un açıklamaları olay oldu
Murat Kurum’un katıldığı bir programda depremde yaşanan can kaybı ile ilgili açıklamaları ülke gündemine bomba gibi düştü. Kurum verdiği rakamla ilgili yeniden bilgi vererek tepki gösterdi
GÜNDEM Haberi
Murat Kurum’un açıklamaları olay oldu

AK Parti’nin İstanbul Büyükşyehir Belediye Başkan Adayı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum’un 130 bin insanın hayatını kaybettiğine dair katıldığı bir programdaki açıklamaları ülke gündemine bomba gibi düştü.

 

Murat Kurum canlı yayında, 6 Şubat depremlerinde 130 bin kişinin hayatını kaybettiğine dair açıklaması oldu. Depremlerde ölen kişi sayısı resmi kanallarca, 50 bin 783 olarak açıklanmıştı.

 

Canlı yayındaki açıklaması ile ilgili ülke gündemine düşen bu rakam sonrasında Başkan Adayı Kurum yeni bir açıklama yaptı.

 

KURUM TEPKİ GÖSTERDİ

 

Kurum, “6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti.

 

Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü.

 

Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart’ta kaybettiklerinde görecekler” tepkisini gösterdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Murat, Kurum’un, açıklamaları, olay, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı