NNYÜ’de “Mustafa Nevzat Özhamurkar Bir Gönül İnsanı” Kitabının Tanıtımı Yapıldı
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Ağustos 2024 - Cuma 10:41 Bu haber 674 kez okundu
 
NNYÜ’de “Mustafa Nevzat Özhamurkar Bir Gönül İnsanı” Kitabının Tanıtımı Yapıldı
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar’ın hayatını konu alan “Mustafa Nevzat Özhamurkar Bir Gönül İnsanı” kitabının tanıtım ve imza töreni NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde yapıldı.
EĞİTİM Haberi
NNYÜ’de “Mustafa Nevzat Özhamurkar Bir Gönül İnsanı” Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Tanıtım ve imza törenine NNYÜ Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özahmurkar, NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özbıyık, NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, NNYÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri, basın mensupları ve Özhamurkar’ın ailesi katıldı.

 

“Mustafa Nevzat Özhamurkar Bir Gönül İnsanı” kitabını hazırlayan NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, törende yaptığı konuşmada kitabın hazırlanması sürecini anlattı. Özsoylu, Özhamurkar’a anılarını, yaşadıklarını bir kitaba almak istediğini söylediğinde, “Teşekkür ederim, reklam mı yapacağız, ne gerek var” dediğini hatırlatarak aynı teklifle birkaç kez gittiğini ancak her seferinde aynı cevabı aldığını söyledi. Mustafa beyin ikna edilmesinde ve kitabın çıkmasında Seniye Özhamurkar’ın çok büyük desteği olduğunu kaydeden Özsoylu, “Nurlar içinde yatsın, mekânı cennet olsun, Seniye teyze ile birlikte ilk konuşmalara başladık. Onun sayesinde bu kitap çıktı.” dedi. Kitabın bir söyleşi şeklinde gerçekleştiğini ifade eden Özsoylu şunları söyledi: Bu kitapta özü itibariyle üç sayfası bana ait. Diğerlerinin tamamı Mustafa amcanın söyleşilerinden aktardığımız sözlerdir. Söyleşi şeklinde olmasını çok arzu ettim. Çünkü geleneksel şekli okuması biraz güç oluyor, eğer bir roman havasında değilse. Bir kitap ağzıyla yazmadık özellikle. Çünkü Kayserilice ifadeler var. Onlar kaybolsun istemedim. Neticede onlar bir ağızdır, Kayseri Türkçesidir.

 

Hayatını konu alan kitabının tanıtım programında konuşan Mustafa Nevzat Özhamurkar ise anılarını yazmak ve yayınlamak için daha önce birçok teklif geldiğini, ne yaptıysa Allah rızası için yaptığını belirterek geri çevirdiğini hatırlattı. Özhamurkar, “Ancak taşkıran damarını bulur derler, Seniye’nin ısrarıyla bu kez kabul ettim ve bu eser ortaya çıktı. Kendi şahsımızla ilgili değil, anlattığımız olaylardan, söylediğimiz herhangi bir deyimden, okuyanın istifade edebileceği bir kitap olsun istedim. Ortaya böyle bir şey çıktı.” dedi. Özhamurkar, konuşmasında ayrıca kitabın yayınlanmasında emeği geçen NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Doç. Dr. Burcu Oralhan ve Doç. Dr. Zeki Oralhan’a teşekkür etti. Özhamurkar’a konuşmasından sonra Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak Kayseri’ Ticaret Odası’na hizmet ve destekleri için KTO Başkanı Ömer Gülsoy tarafında Teşekkür Belgesi verildi. Program sonunda katılımcılara “Mustafa Nevzat Özhamurkar Bir Gönül İnsanı” kitabı hediye edildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: NNYÜ’de, “Mustafa, Nevzat, Özhamurkar, Bir, Gönül, İnsanı”, Kitabının, Tanıtımı, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı