Özdağ’dan ortaklık için CHP’li Özel’e ‘Şeyh Said’ şartı
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Aralık 2023 - Çarşamba 22:54 Bu haber 128 kez okundu
 
Özdağ’dan ortaklık için CHP’li Özel’e ‘Şeyh Said’ şartı
Zafer partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP ile yerel seçimlerde ortaklık yapabileceklerini dile getirdi ve ekledi; “Özel'in imzalanacak protokolde Şeyh Said'in bir vatan haini olduğunu ifade etmesini isteriz.”
SİYASET Haberi
Özdağ’dan ortaklık için CHP’li Özel’e ‘Şeyh Said’ şartı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP ile yerel seçim için ortaklık yapmalarıyla ilgili şartlarını açıkladı. Şartları arasında Şeyh Said’te var.

İşte Zafer partisi Genel başkanı Özdağ’ın ortaklık ve ortaklık şartı açıklaması; “CHP ile bir işbirliğimiz söz konusu olabilir. Bunun için Özgür Özel ile bir protokol imzalamamız lazım. Özel'in bu protokolde Şeyh Said'in bir vatan haini olduğunu ifade etmesini isteriz. HDP'nin terörle ilintili parti olduğu konusunda bize güvence vermesini, kendisinin de böyle düşündüğünün güvencesini vermesini isteriz. HDP ile ittifak yapmayacağının, sadece Zafer Partisi ile ittifak yapacağının güvencesini vermesini isteriz. 1924 Anayasası'nın belirlediği milli, üniter, laik devlet ilkelerine sadık olduğunu protokole yazdırmak isteriz. Bu protokolün gizli olmasını istemeyiz. Teklifimizi ortaya koyduk." Özdağ, daha sonra Trabzon Adliyesi'ne giderek, Diyarbakır'daki bir bulvara "Şeyh Said" adının verilmesiyle ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Trabzon İdare Mahkemesine dilekçe verdi.

 

CHP’DEN ÖZDAĞ NE YANIT GELDİ?

Özdağ’ın şart ve teklifi ile ilgili CHP ve CHP Genel başkanı Özgür Özel’den ne yanıt geldi? Henüz bu konuda açıklama yapılmadı ancak önümüzdeki süreçte Özdağ’ın teklif ve şartı ile ilgili CHP’den açıklama yapılması bekleniyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Özdağ’dan, ortaklık, için, CHP’li, Özel’e, ‘Şeyh, Said’, şartı,
Yorumlar
Haber Yazılımı