ÖZHASEKİ: “6’LI İTTİFAK, HDP İLE TEHLİKELİ OYUNLAR OYNUYOR”
tekden site sağı sünnet
Haber
04 Nisan 2022 - Pazartesi 12:55 Bu haber 1685 kez okundu
 
ÖZHASEKİ: “6’LI İTTİFAK, HDP İLE TEHLİKELİ OYUNLAR OYNUYOR”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de katıldığı bir televizyon programında İslam âleminin ve hemşehrilerinin Ramazanını tebrik etti ve gündemi değerlendirdi.
SİYASET Haberi
ÖZHASEKİ: “6’LI İTTİFAK, HDP İLE TEHLİKELİ OYUNLAR OYNUYOR”

Özhaseki, “6’lı İttifak içerisindeki bazı partilerin oy oranları ortada. Ne yapıyorlar? HDP'nin oyuna muhtaç oldukları için tehlikeli bir oyunun içerisine giriyorlar. Hiçbir gaye için terör örgütüyle temas olmaz. Kandilden göz göre göre emir alanlarla temas olmaz, bunlar doğru şeyler değil.” dedi.

Millet İttifak’ının HDP ile tehlikeli oyunlar içerisinde olduğunu belirten Özhaseki, “Malum o kadar yıldır muhalefet ediyorlar, envaiçeşit algı, yalan ve iftiralarla bunları destekliyorlar ama yüzde 25’i geçemiyorlar. İttifak içerisindeki bazı partilerin oy oranları ortada. Ne yapıyorlar? HDP'nin oyuna muhtaç oldukları için tehlikeli bir oyunun içerisine giriyorlar. Hiçbir gaye için terör örgütüyle temas olmaz. Kandilden göz göre göre emir alanlarla temas olmaz, bunlar doğru şeyler değil. 6’lı ittifakın temel ilkeleri yok, birikimleri yok, ekonomik göstergeleri yok, hiçbir şeyleri yok. Akıllarına gelen her şeyi vaat olarak söylüyorlar. Türkiye için mantıklı hiçbir projeyi önümüze koyamıyorlar. Güçlendirilmiş Parlementer Sistem ile ülkeyi tekrar koalisyon hükümetlerine sürüklemek istiyorlar. Milletin önüne dobra bir şekilde çıkamıyorlar. Bunu milletimiz yakından görüyor ve takip ediyor.” ifadelerini kullandı.

İslam âleminin ve hemşehrilerinin Ramazan-ı Şerifini tebrik eden Özhaseki, “İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan 11 Ayın Sultanı Ramazanı Şerif’e kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Allah’tan güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti artırmasını niyaz ediyorum. Derin bir manevi iklimi teneffüs edeceğimiz bu mübarek ayda bizlere düşen görev; yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmak. Bu vesileyle bir kez daha bütün İslam âleminin ve hemşehrilerimin Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum.” dedi.

“Hayat pahalılığını yine biz çözeceğiz”

Gündemi de değerlendiren Özhaseki, “Hayat pahalılığının nereden kaynaklandığını vatandaşlarımıza doğru dürüst izah etmemiz gerekiyor ve vatandaşın da bunu bilmesi icap ediyor. 2 yıl boyunca pandemi dönemi yaşadık. Dünyada tedarik zinciri bozuldu, ulaşım işi karıştı, çalışma şartları değişti, ham maddeye ulaşamama gibi bazı sorunlar baş gösterdi. Şimdi de Ukrayna-Rus Savaşı çıktı, o da belli temel gıda maddeleri baştan olmak üzere enerji ve çelik sektörünü etkiliyor. Dövizdeki oynamanın büyük bir bölümü oradan kaynaklanıyor, Türkiye’nin en büyük cari açığı enerji sektöründe. İki gün önce Tarım ve Orman Bakanımız ve de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile beraberdik, net olarak rakamları onlardan bir kere daha aldım.  Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez Bey, “Türkiye’nin geçen yıl itibariyle sübvanse ettiği enerji sektöründeki rakam 165 milyar TL idi. Şimdi ise 200 bin TL’yi şimdiden buldu.” diyor. İnşallah 2023 yılında Karadeniz’de bulduğumuz doğal gazı işleyip milletimize verecek hale geliyoruz. 2026’ya kadar öyle bir program yapılıyor ki tüm Türkiye’de evlerin kullandığı doğal gazın tamamını Karadeniz’den çıkardığımız doğal gaz ile karşılayacak hale geliyoruz. Atılan adımlar doğru ama biraz sabretmemiz gerekiyor. Karadeniz’de 500 milyar dolarlık bir rezerv var, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız orada doğal gaz arıyor, o rezervleri de bulduğumuzda daha da rahatlayacağız inşallah.” diye konuştu.

Yapılan anketlerde milletin tercihinin yine AK Parti ve Cumhur İttifakı olduğunun altını çizen Özhaseki, “Pandemi ve Ukrayna- Rusya Savaşı’ndan dolayı enerji ve gıda başta olmak üzere küresel mal fiyatlarında yaşanan aşırı artışlar ister istemez ülkemizi de etkiledi. Milletimizden sabırlı olmalarını ve bize her zaman olduğu gibi güvenmelerini istiyoruz. Bu konuyu yine biz çözeceğiz. Yapılan anketlerde 1. parti AK Parti. Bunda hiçbir şüphe yok. Cumhur İttifakı da en yüksek oyu alan ittifak. Karşı tarafta hiçbir şey olmadığını biliyoruz. Vatandaşımıza soruyoruz; ‘Lider?”, ‘Recep Tayyip Erdoğan'dır diyor. Vatandaşımıza ‘Sorunu kim çözer?’ diye sorduğumuzda “AK Parti ve Cumhur İttifakı” diyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÖZHASEKİ:, “6’LI, İTTİFAK,, HDP, İLE, TEHLİKELİ, OYUNLAR, OYNUYOR”,
Yorumlar
Haber Yazılımı