Panasonic Connect’ten yeni şirket duyurusu
tekden site sağı sünnet
Haber
10 Ağustos 2024 - Cumartesi 08:40 Bu haber 985 kez okundu
 
Panasonic Connect’ten yeni şirket duyurusu
Panasonic Connect, projektör iş kolunu işletmek için stratejik sermaye ortaklığı yapıldığı ve yeni bir şirketin kurulduğunu duyurdu
TEKNOLOJİ Haberi
Panasonic Connect’ten yeni şirket duyurusu

Sürdürülebilir iş büyümesi ve pazar genişlemesini hedeflemek


Panasonic Connect Co., Ltd., şirketin projektör işi ve ilgili operasyonlarına dair ORIX Corporation ile stratejik sermaye ortaklığı konusunda bir anlaşmaya vardığını duyurdu. İki şirket, sürekli büyümeyi hedefleyen iş kolunu yürütmek için yeni bir şirket kurmayı planlıyor. Bu karar, Panasonic Holdings Corporation'ın gerçekleştirdiği ve aşağıdaki detayları ele alan yönetim kurulu toplantısında alındı. 

  1. Genel bakış

Panasonic Connect, ORIX ile birlikte Medya Eğlence İş Bölümü'nü (MEBD) temel alan yeni bir şirket kuracak ve işin daha da büyümesini hedefleyecek. Yeni şirket nezdinde ORIX hisselerin yüzde 80'ine, Panasonic Connect ise yüzde 20'sine sahip olacak. Sermaye ortaklığından sonra, hedef ürünler Panasonic markasını taşımaya devam edecek ve yeni şirket de şimdilik Panasonic adını kullanmaya devam edecek.
 

  1. Arka Plan ve Hedefler

1975 yılında ilk katot ışın tüplü (CRT) projektörünün ticarileştirilmesinden bu yana, şirketin ticari projektör ve ekran işletmesi, tescilli cihaz kontrol teknolojisini kullanan geniş bir ürün yelpazesini piyasaya sürdü*1. Son 50 yılda şirket, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin güvenini kazandı ve yüksek parlaklığa sahip projektör pazarında*2 lider pazar payıyla, görsel çözümler işinde güçlü bir konum kazandı.
 
Öte yandan, uygulamalı teknolojilerin ortaya çıkması ve sürükleyici deneyimlere olan talebin artmasıyla, yazılım ve gelişmiş donanımın birbirine entegre olabilmesi önem kazanmış, pazarın rekabet ortamında önemli değişiklikler ortaya çıkmıştır. Organik büyüme ve ileriye dönük pazar genişlemesi elde etmek için şirket, operasyonları güçlendirmenin ve sürekli yatırımlar yapmanın gerekli olacağını düşünmüştür.
 
Bu koşullar ışığında, Panasonic Connect ve ORIX, ORIX'in sahip olduğu yatırım gücü, üretim ve büyük şirketler de dahil olmak üzere çok sayıda şirketteki iş yatırımları yoluyla edinilen bilgi ve deneyimi, Panasonic'ten gelen köklü teknoloji uzmanlığı ve müşteri tabanı ile buluşturarak daha fazla büyüme elde edilebileceğini belirledi.
 
Şirketin sermaye ortağı olan ORIX, çeşitli finansal hizmetlerle ilgilenen ve orta ve uzun vadeli bir bakış açısıyla ticari faaliyetlere kendini adamış bir şirkettir. Bu sermaye ortaklığı sayesinde şirket, ORIX'in zengin iş yatırımı deneyiminden yararlanma ve organik büyüme stratejileri izlemenin yanı sıra, donanım teknolojisinde teknolojik gelişim için sürekli yatırım yapılmasını ve küresel ölçekte stratejik ittifakların inşa edilmesi ve yürütülmesini hedefliyor.

  1. Yeni Şirket Hakkında

Nisan 2025'te yeni şirket, Panasonic Connect'in Medya Eğlence İş Bölümü'nden kurulacak. Ayrıca, bu bölümün satış fonksiyonlarından Kuzey Amerika, Avrupa, Çin, Avustralya, Singapur ve yeni şirket tarafından işletilecek diğer bölgelerdeki yurtdışı iştirakler kurulacak. Japonya'da, Panasonic Connect'in Gemba Solutions Şirketi yurt içi satışları yönetmeye devam edecek.

Operasyonların başlangıcı

1 Nisan 2025'te yapılması planlanıyor
*Bu sermaye ortaklığının, ilgili makamlardan onay alınması gibi belirli ön koşullara tabi olarak 1 Nisan 2025 tarihinde yürütülmesi planlanmaktadır.

Sermaye yatırımı

ORIX Şirketi: 80
Panasonic Connect Co., ve Tic. Ltd.: 20

Operasyon

Projektör iş kolu, düz panel ekran iş kolu

 
Not: Halef olarak, ORIX ve Panasonic'in hisselerin sırasıyla 80 ve 20'sine sahip olacağı özel amaçlı bir şirket (SPC) kurulacaktır.

  1. Stratejik Sermaye Ortağı Hakkında: ORIX Corporation

Kuruluş

Nisan 1964

Vekil

Makoto Inoue, Başkan ve CEO

Özkaynaklar

3.941.466 milyon yen (Mart 2024 itibariyle, ABD GAAP)

Merkez Ofis

Dünya Ticaret Merkezi Binası, GÜNEY KULESİ, 2-4-1 Hamamatsu-cho, Minato-ku, Tokyo, 105-5135, Japonya

Web sitesi

https://www.orix.co.jp/grp/en/

 
*1: Kompakt, hafif, yüksek parlaklıkta ve yüksek kaliteli projektörler sağlayan çekirdek cihazlar için ayrıntılı kontrol teknolojisi.
*2: Kaynak: PMA PMA_2023CYQ2_WorldwidePJCensusRevenues, yalnızca Pro için satış tutarı, D-Cinema hariç, 10.000lm veya daha fazla.
*3: Şu anda yeni şirketi kurmak için yurtdışı satış şirketleriyle görüşüyoruz.
 
İlgili Kişi         
Önder Kalkancı
Marjinal Porter Novelli              
0533 927 23 95
onderk@marjinal.com.tr
  
Panasonic Connect Hakkında
Panasonic Connect Co., ve Tic. Ltd. Şti Panasonic Group'un bir işletme şirketi sistemine geçişinin bir parçası olarak 1 Nisan 2022'de kuruldu. Dünya çapında yaklaşık 28.300 çalışanı ve yıllık 1.202,8 milyar JPY'lik satışıyla şirket, Panasonic Group'un B2B çözümleri işinin büyümesinde merkezi bir rol oynuyor ve gelişmiş donanım, akıllı yazılım çözümleri ve 100 yılı aşkın geçmişinde endüstri mühendisliği alanında kazandığı zengin bilgi birikimini bir araya getirerek müşterilerine yeni değerler sunuyor. Şirketin amacı "İşi Değiştirmek, Toplumu İlerletmek, Yarına Bağlanmak". Panasonic Connect, tedarik zinciri, kamu hizmetleri, altyapı ve eğlence sektörlerinde inovasyonu teşvik ederek sürdürülebilir bir toplumun gerçekleştirilmesine katkıda bulunmayı ve herkes için refah sağlamayı amaçlamaktadır.
 
Panasonic Connect Europe GmbH Hakkında
Faaliyetlerine 1 Ekim 2021 tarihinde başlayan Panasonic Connect Europe, B2B odaklı ve çevik yeni bir organizasyon oluşturdu.400'den fazla çalışanı ve CEO Hiroyuki Nishiuma liderliğindeki işletme, tümü İş Değiştirme, Gelişmiş Toplum ve Yarına Bağlanma vizyonunu sunmak için tasarlanmış yenilikçi ürünler ve entegre sistem ve hizmetlerle müşterilerinin başarısına katkıda bulunmayı hedefliyor. 
 
Merkezi Wiesbaden'de bulunan Panasonic Connect Europe, aşağıdaki iş birimlerinden oluşur:

  • Toughbook dayanıklı dizüstü bilgisayarlar, iş tabletleri ve elde kullanılan cihazlar yelpazesiyle mobil çalışanların üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olan Mobil Çözümler İş Birimi
  • Medya Eğlence İş Birimi, bünyesinde yüksek parlaklık ve dayanıklılık özelliğine sahip bir dizi projektörün yanı sıra yüksek kaliteli ekranlar sunan Görsel Sistem Çözümleri ile canlı etkinlik çekimi, spor prodüksiyonu, televizyon ve xR stüdyoları için yaygın olarak kullanılan PTZ ve sistem kameraları, kayıt özelliği olan kameralar, Kairos IT/IP platformu, anahtarlayıcılar ve robotik çözümlerden oluşan uçtan uca bir portföyden Akıllı Canlı Prodüksiyon çözümleri sunan Broadcast & ProAV'yi de barındırıyor.
  • İş ve Endüstri Çözümleri, benzersiz Gemba Süreç İnovasyonu yaklaşımını kullanarak Perakende, Lojistik ve Üretim odaklı özel teknoloji çözümleri sunuyor. Operasyonel verimliliği artırmak ve müşteri deneyimini geliştirmek için tasarlanmış olup işletmelerin her gün en iyi performansı sergilemelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Amacı, operasyonel verimliliği artırmak ve müşteri deneyimini geliştirmek, işletmelerin her gün en iyi şekilde performans göstermelerine yardımcı olmaktır.
  • Panasonic Factory Solutions Europe, elektronik üretim çözümleri, robot ve kaynak sistemleri ve yazılım çözümleri mühendisliği dahil olmak üzere çok çeşitli otomatik çözümlerle akıllı fabrikaları gerçeğe dönüştürmeye yardımcı oluyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Panasonic, Connect’ten, yeni, şirket, duyurusu, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı