PASTIRMADA 20 SUCUKTA 12,5 LİRA KDV İNDİRİMİ
tekden site sağı sünnet
Haber
15 Şubat 2022 - Salı 10:12 Bu haber 2514 kez okundu
 
PASTIRMADA 20 SUCUKTA 12,5 LİRA KDV İNDİRİMİ
Üretim maliyetlerindeki artışa rağmen pastırma ve sucukta fiyat artışına gitmeyen üretici tüketiciye katkı sağlarken satış mağazalarında pastırmada en fazla 20 sucukta yine en fazla 12,5 TL KDV indirimi yaptı.
EKONOMİ Haberi
PASTIRMADA 20 SUCUKTA 12,5 LİRA KDV İNDİRİMİ

Gıdada Katma Değer Vergisinin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi bazı gıda ürünlerine satış fiyatlarında indirim şeklinde yansıdı ve yansımaya da devam ediyor. Üretim maliyetlerinin enerjideki yüksek zamlarla birlikte artmasına karşın üretici firmalar bunu pastırma ile sucuk fiyatlarına yansıtmamak için çaba gösteriyor. Bu çabanın yanında satış mağazaları da yine maliyetlerdeki artışa rağmen pastırma ile sucuk fiyatlarında artış yapılmamasına riayet ederken, KDV indiriminide yansıtmaya başladı.

Ürün çeşitlerine göre fiyatların değiştiği pastırma ve sucukta en yüksek KDV indirimi 20 TL’ye kadar ulaştı. Fiyatı 300 liraya kadar yaklaşan en iyi sırt pastırmada indirim bu kadar yansıda. Yine sucukta 180 TL olan fiyatta KDV indirimi 12,5 TL’yi buldu.

Kayseri Pazarı Pastırma ve Sucuk Satış Mağazası Sahibi Mustafa Şahan, üretici firmaların başta enerji olmak üzere birçok kalemde üretim maliyetleri artmasına karşın pastırma ve sucuk fiyatlarına bu durumu yansıtmadıklarını ve kendilerinin de yine maliyetlerin artışına karşın fiyat artışı yapılmadığını dile getirdi. Şahan, Buna karşın KDV’de yapılan indirimlerin ürünlere yansımasını sağladık. Ürün çeşitlerinin çok olmasına bağlı olarak değişen fiyatlara göre, KDV’deki yüzde 7’lik indirimi ürünlere yansımalarını bunun satışlara nasıl yansıyacağını ise önümüzdeki günlerde göreceklerini belirtti.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: PASTIRMADA, 20, SUCUKTA, 12,5, LİRA, KDV, İNDİRİMİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı