Pilot, yardımcı kaptanı vurmakla tehdit ettiği iddia edildi
tekden site sağı sünnet
Haber
04 Ocak 2024 - Perşembe 16:14 Bu haber 381 kez okundu
 
Pilot, yardımcı kaptanı vurmakla tehdit ettiği iddia edildi
Pilot, ilk mahkemeye çıkmak için uçuş sırasında havayolu kaptanını vurmakla tehdit etmekle suçlandı
DÜNYA Haberi
Pilot, yardımcı kaptanı vurmakla tehdit ettiği iddia edildi

Bir yolcuya tıbbi yardım almak için uçağın yönünü değiştirmek isteyen ticari havayolu kaptanını vurmakla tehdit etmekle suçlanan pilot, Perşembe günü ilk federal mahkemeye çıkacaktı.

 

Eski Delta Air Lines pilotu Jonathan J. Dunn, 18 Ekim'de büyük jüri tarafından, Ağustos 2022'de Atlanta'dan Salt Lake City'ye yapılan bir yolculuk sırasında uçuş ekibine müdahale etmekle suçlandı.

 

Birinci kaptan veya yardımcı pilot olan Dunn, kokpitte bir yolcunun tıbbi sorununu gidermek için rotanın değiştirilip değiştirilmeyeceği konusunda hararetli bir tartışma sırasında kaptanı vurmakla tehdit etti.

 

ABD Başsavcılığı'nın mahkeme belgelerinde, kaptanın, yolcunun durumu kötüleşirse Colorado'daki Grand Junction'a gitmeyi önerdiği, Dunn'ın buna itiraz ettiği ve "çıldırmakla" suçladığı kaptanı defalarca vurmakla tehdit ettiği belirtiliyor. Dunn'ın 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

 

Rapid City, Kuzey Dakota'dan gelen 42 yaşındaki pilot, Ulaştırma Güvenliği İdaresi tarafından güvenlik amacıyla uçakta ateşli silah taşıma yetkisi verilmişti. TSA o zamandan beri bu yetkiyi iptal etti ve Delta, Dunn'ın artık havayolu için çalışmadığını söyledi.

 

Dunn, Kovid-19 aşısını reddettiği için görevinden alınan Hava Kuvvetleri Yedek Yarbayı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pilot,, yardımcı, kaptanı, vurmakla, tehdit, ettiği, iddia, edildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı