Rusya Ukrayna savaşı yeniden körüklendi; 59 ölü
tekden site sağı sünnet
Haber
31 Aralık 2023 - Pazar 07:36 Bu haber 146 kez okundu
 
Rusya Ukrayna savaşı yeniden körüklendi; 59 ölü
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yeniden alevlendi. İki taraf birbirlerini füzi ile vurdu. İlk belirlemelere göre 59 ölü 280 yaralı
DÜNYA Haberi
Rusya Ukrayna savaşı yeniden körüklendi; 59 ölü

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği füze saldırıları sonucu 39 kişi hayatını kaybetti. 159 sivil de yaralandı.

Ukrayna ordusu ise Rusya'nın Belgorod kentine roketlerle saldırdı. Ukrayna'nın saldırısında 2'si çocuk 20 kişi hayatını kaybederken 111 kişi de yaralandı.

Rusya ile Ukrayna arasında çatışmalar devam ediyor. İki taraf birbirilerini füzelerle vururken onlarca kişi de hayatını kaybetti. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın çeşitli kentlerine yönelik dün sabah yapılan saldırıların ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Füze saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 39'a çıktığını kaydeden Zelenskiy, 159 sivilin de yaralandığını aktardı. Rusya'nın saldırılarını "terör saldırıları" olarak nitelendiren Zelenskiy, hasar medyana gelen 120 şehir, köy ve yerleşim alanlarında arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen saldırıda 2'si çocuk 20 kişinin hayatını kaybettiği, 111 kişinin de yaralandığı bildirildi. Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Belgorod kentine saldırı düzenlediğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı ise Ukrayna'nın Belgorod kentine düzenlediği saldırının organizasyonunda İngiltere ile ABD'nin yer aldığını öne sürdü.

Rusya'nın Belgorod'taki saldırı nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) acil toplantı yapılması ve bu toplantıya Çekya'nın BMGK'deki temsilcisinin katılması talebinde bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Rusya, Ukrayna, savaşı, yeniden, körüklendi;, 59, ölü,
Yorumlar
Haber Yazılımı