Sahte tarım ürün reklamı yapan fenomenlere hapis
tekden site sağı sünnet
Haber
02 Ocak 2024 - Salı 13:59 Bu haber 181 kez okundu
 
Sahte tarım ürün reklamı yapan fenomenlere hapis
Çin’in Sichuan eyaletinde, aralarında iki canlı yayın fenomeninin de bulunduğu dokuz kişiye, değeri 10 milyon yuan'dan (1,4 milyon dolar) fazla olan sahte tarım ürünlerinin reklamını yaptıkları için sekiz aydan üç yıla kadar değişen hapis cezaları verildi.
DÜNYA Haberi
Sahte tarım ürün reklamı yapan fenomenlere hapis

Yerel polise göre, Sichuan eyaletinde iki canlı yayın fenomeninin de aralarında bulunduğu dokuz kişiye, değeri 10 milyon yuan'dan (1,4 milyon dolar) fazla olan sahte tarım ürünlerinin reklamını yaptıkları için sekiz aydan üç yıla kadar değişen hapis cezaları verildi.

 

Sichuan'daki siber suç memurları Cuma günü yaptığı açıklamada, kararın Liangshan Yi özerk vilayetindeki Zhaojue ilçesindeki bir mahkeme tarafından Perşembe günü açıklandığını söyledi.

 

Karara göre, iki çevrimiçi sunucu sekiz ve 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.İkiliyi ve diğer birçok fenomeni yıldızlığa taşıyan ajansın sahibi Zhang soyadlı ise üç yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

20'li yaşlarındaki bir erkek ve bir kadın olan iki canlı yayın satış sunucusu, kısa video platformu Douyin'de Liangshan'ın ücra bir köyünde şans eseri karşılaşmalarını anlatan bir klip sayesinde Ağustos 2022'de popülerlik kazandı.

 

Popülerlik dalgasının etkisiyle ceviz, bal ve diğer tarım ürünlerini internet üzerinden satmaya başlayan ikili, geçen yılın mayıs ayı itibarıyla hesaplarında iki milyondan fazla takipçiye ulaşmış ve birlikte 40'tan fazla çevrimiçi satış oturumu başlatmıştı.

 

Yerel bir haber kaynağı olan Chengdu.cn, bir oturumda kadın sunucunun şunları söyledi: "Bu cevizler gerçekten de Liangshan'dan ve biz vicdanımıza aykırı şeyler yapmayız. Biz gerçek iş yapıyoruz" dedi.

 

Liangshan, kısmen uzak ve dağlık konumu nedeniyle Çin'in en yoksul bölgelerinden biriydi.Diğer birçok kırsal alan gibi, tarım ürünlerini e-ticaret platformları aracılığıyla kentsel tüketicilere satmak, geliri artırmanın önemli bir yolu haline geldi. yerel köylülerden.

 

 

Ancak bu eğilim, medya ajanslarının sahte ürünler satmanın bir yolu olarak milyonlarca takipçiye sahip çevrimiçi etkileyicileri beslediği yasa dışı bir uygulamaya da yol açtı.

 

İki çevrimiçi sunucu, Eylül ayında düzenlenen bir basın toplantısında Liangshan'daki kamu güvenliği yetkililerinin açığa çıkardığı bu tür ilk vakalar arasında yer aldı.

 

Polis, olayı Mayıs ayında soruşturmaya başladıklarını ve şimdiye kadar 11'i tanınmış çevrimiçi sunucular da dahil olmak üzere 54 şüpheliyi tutukladıklarını ve bu tür yasa dışı işlemler yapan beş kurumu çökerttiklerini söyledi.

 

Polise göre bir kurum, her ikisi de Liangshan'da kendi özel işlerini yürüten ikiliyle ilk olarak Temmuz 2022'de iletişime geçti ve senaryolu videolar ve canlı yayın yoluyla onları saf ve basit fikirli insanlar olarak göstermeye başladı. Az gelişmiş, kirlenmemiş bir kırsal alan hissi vermek için yıkılmış veya terk edilmiş evlere karşı.

 

Çok sayıda çevrimiçi takipçi kazandıktan sonra ajans, Liangshan dışından bal, ceviz ve diğer gıda ürünlerini satın aldı, üzerlerine sahte etiketler koydu ve bunları çevrimiçi alışveriş yapanlara Liangshan menşeli ürünler olarak sattı.

 

Bu sahte ürünler Çin genelinde 20'den fazla bölgeye satıldı ve bu tutar 10 milyon yuan'ı aştı.

 

Yerel polis, iki çevrimiçi fenomenin yedi ay içinde 700.000 yuan'dan fazla kazandığını, kendilerini işe alan ajansın sahibinin ise 3 milyon yuan'dan fazla kazandığını söyledi.

 

Liangshan'daki kamu güvenliği bürosu müdür yardımcısı Lu Xiaomei, sahte çevrimiçi kişilikler oluşturmaktan video çekmeye ve sahte ürünler satarak kazanç elde etmeye kadar tüm bir endüstri zincirinin tespit edildiğini söyledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sahte, tarım, ürün, reklamı, yapan, fenomenlere, hapis,
Yorumlar
Haber Yazılımı