SULTAN SAZLIĞI’NA 10 BİN KİLOMETRE UZAKTAN GELEN MİSAFİRLERİ
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Nisan 2022 - Salı 14:42 Bu haber 3064 kez okundu
 
SULTAN SAZLIĞI’NA 10 BİN KİLOMETRE UZAKTAN GELEN MİSAFİRLERİ
Yerli ve yabancı birçok turistin ilgi odağı olmayı başaran Sultan Sazlığı Milli Parkı’nı hafta başında Türkiye’den yaklaşık 10.000 km uzaklıkta bulunan Endonezya’dan misafirler ziyaret etti.
TURİZM Haberi
SULTAN SAZLIĞI’NA 10 BİN KİLOMETRE UZAKTAN GELEN MİSAFİRLERİ

Nevşehir üzerinden gelerek 300’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı Milli Parkı’nı gezen Endonezyalı turist ailesi ziyaretlerine 1 km uzunluğunda olan ahşap yürüyüş yolu ile başlayıp alanda yaşayan kuş çeşitliliğini fotoğrafladılar.

Kuş müzesini ve Sultan Sazlığı Milli Parkı ile özdeşleşmiş kuş maketlerini inceleyen Endonezyalı turistler alanı at üzerinde ve sandallarla turladıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirip alandan ayrıldılar.

Sultan Sazlığı Milli Parkı ve Ramsar Alanı Yeşilhisar, Develi, Yahyalı ve İncesu ilçeleri arasında, turizm merkezinin ortasında yer almaktadır. Step ekosisteminde eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulundur.

24.523 hektarlık alanda yer alan Sultan Sazlığı Milli Parkı; 1994 yılında Ramsar alanı, 2006 yılında ise Milli Park olarak ilan edilmiştir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SULTAN, SAZLIĞI’NA, 10, BİN, KİLOMETRE, UZAKTAN, GELEN, MİSAFİRLERİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı