SURİYELİLER 4’ÜNCÜ İLÇE KADAR NÜFUSA ULAŞTI
tekden site sağı sünnet
Haber
23 Şubat 2022 - Çarşamba 08:19 Bu haber 1346 kez okundu
 
SURİYELİLER 4’ÜNCÜ İLÇE KADAR NÜFUSA ULAŞTI
Melikgazi Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Adnan Kenanoğlu, kent merkezinde toplanan nüfus ve 4’üncü sırada bir ilçe nüfusuna kadar ulaşan Suriyelilerin sayısına dikkat çekti.
GÜNDEM Haberi
SURİYELİLER 4’ÜNCÜ İLÇE KADAR NÜFUSA ULAŞTI

Suriyeli geçici sığınmacıların sayısının 83 bin 7 kişi olduğuna işaret eden Meclis Üyesi Kenanoğlu, şunları söyledi;

İLÇELER 271.000

2021 yılı sayımlarına göre Kayseri'mizin toplam nufusu 1.434.357 oldu. Dağılım ise en büyük İlçemiz 589.652 kişi ile MELİKGAZİ Kocasinan 404.780 kişi ile 2.sırada. Talas İlçemiz 168.783 kişi ile 3.sırada yer aldı. Bu durumda 83.007 Suriyeli dahil bu 3 ilçemizin toplam nüfusu 1.163.215 kişi.

Merkeze yığılan bu nüfusun ana sebebi iş imkanları eğitim şartları sağlık imkanları ve sosyal yaşam kalitesinin yüksekliğidir.

Daralan ekonomi zorlaşan hayat şartları nufusun çok büyük bölümünü geçim sıkıntısı ile mücadele içerisine koymaktadır

Şehir merkezinde sanayimiz kamu kuruluşları özel sektör ve serbest ticaret alanı dışında layda değer bir gelir olmayınca kaçınılmaz son büyük göç veren kırsal ilçelerimizde iş imkanları yaratmaktır.

13 ALTIN İLÇEMİZ

Tarım ve hayvancılık için çok büyük arazilerimiz ve verimli toprakları olan İlçelerimizde Ayçiçeği üretiminde Kayseri Türkiye’nin ilk sırasında Kabak Çekirdeğinde 3.sırada Elma üretiminde yine 3.sırada Hayvancılıkta 700.000 küçük baş hayvan 500.000 büyükbaş hayvan kümes hayvanlarında 5 milyon tavukla Afyon ve İzmir’den sonra en büyük borsa 'nin sahibiyiz. Bilgiler Ziraat Odası Başkanımız Sn. Abdülkadir Güneş kaynaklıdır. Dünyada yaşanan coğrafi ve ekonomik sıkıntılar ÜRETİM 'i çok daha önemli bir hâle getirmiştir.

TARIM VE KÖYE DÖNÜŞ PROJELERİ

Devletimiz ve Belediyelerimiz mevcut destekleri mutlak suretle artırmalı süspansiyon mazot tohum yem saman gübre ilaç ve su'da kesinlikle uygulanmalı ( Kaynağı devlet yetkilileri elbet bulur) Tarım (Sera dahil ) Hayvancılıkta üretim ve mahsulün para etmesi köy yaşamıma insanları yönelten ekonomik nedenlerdir.

İLÇELERDE EĞİTİM

Büyük İlçelerin tamamına Meslek Lisesi açıp ara elaman ihtiyacı yetiştirerek iş bulmalarını sağlamak ara elaman ihtiyacımızı gidermek şanayimize katkı sağlamak projelerimiz olmalı

Tarihi özelliği ile çok önem arz eden yörelerimizi turizme açmalı. Konaklama yeme içine sosyal tesisler inşa edecek teşvikler verilmeli.

SANAYİ TİCARET TURİZM VE TARIM BUMUHTEŞEM DÖRTLÜ

Bir şehirde varsa orada rahatlık olur para olur mutluluk olur. Şehrimiz kalkınır, insanımız kalkınır Ülke üretimine büyük katkı sağlarız.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: SURİYELİLER, 4’ÜNCÜ, İLÇE, KADAR, NÜFUSA, ULAŞTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı