Türkiye 2 kentte 2 ayrı kazada 31 vatandaşını kaybetti
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Ağustos 2022 - Cumartesi 21:46 Bu haber 332 kez okundu
 
Türkiye 2 kentte 2 ayrı kazada 31 vatandaşını kaybetti
Gaziantep ve Mardin’den gelen acı haberler herkesi üzdü. İki kentteki kazada toplam 31 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında itfaiyeci, gazeteci, sağlık çalışanları var.
ASAYİŞ Haberi
Türkiye 2 kentte 2 ayrı kazada 31 vatandaşını kaybetti

 Her iki kazada da bir kazaya yapılan müdahale sırasında yardım edenlere başka araçların çarpması sonucu meydana geldi. Bu durum ise kaza sonrasında olay yerinde başka kazaya neden olmamak için alınması gereken tedbirleri bir kez daha öne çıkardı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, iki kentte meydana gelen kaza ile ilgili gün içinde kısa kısa bilgiler verdi. Her iki kazada da 31 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ifade edildi.

İşte Bakan Koca’nın kazalarla ilgili olarak farklı zamanlarda yaptığı paylaşım ve bilgi;

“Gaziantep Nizip’te art arda iki trafik kazası yaşandı. Otoyolda yaşanan kazaya müdahale eden 112 Acil Ekipleri ile İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu 3 Sağlık Görevlisi, 3 İtfaiyeci, 2 Basın Mensubu olmak üzere toplam 15 kişi hayatını kaybetti.

Gaziantep Nizip’te meydana gelen, 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında, sonradan ulaşılanlarla birlikte yaralı sayısı toplam 31 olmuştur. 9’unun durumu maalesef ağır, bir kişi ameliyata alındı. Yaralılarımızın tedavisi için bütün imkânlar seferber edilmiştir.

İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkânlar seferber edildi. Dileğimiz, Gaziantep ve Mardin’deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye, 2, kentte, 2, ayrı, kazada, 31, vatandaşını, kaybetti,
Yorumlar
Haber Yazılımı