Türkiye Sığınmacı Sayısında Dünya Da 1’inci Sırada
tekden site sağı sünnet
Haber
04 Temmuz 2024 - Perşembe 12:34 Bu haber 193 kez okundu
 
Türkiye Sığınmacı Sayısında Dünya Da 1’inci Sırada
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ülkede birçok sorun yaşanırken AKP iktidarının halkın gündeminden uzak konuları Meclis gündemine getirdiğini söyledi.
GÜNDEM Haberi
Türkiye Sığınmacı Sayısında Dünya Da 1’inci Sırada

Milletvekili Ataş, ‘Ekonomik sıkıntılar, sığınmacılar gibi önemli sorunlar karşımızda dururken, vatandaş sorunlara çözüm beklerken AKP’nin gündemi sivil havacılık’ dedi. Meclis’te Milletvekillerine çağrı yapan Ataş, ‘Yatağa aç giren çocukların olduğu bir ülkede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak, onlara umut ve güven verecek çözümler üretmek zorundayız. Başka Türkiye yok, başka vatan yok’ diye konuştu.

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine parti grubu adına söz aldı.

Teklifin 30 madde olarak Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görüşüldüğünü, 1 maddenin tekliften çıkarılarak, 29 madde olarak Komisyonda kabul edildiğini dile getiren Ataş, ‘Teklif 10 farklı kanunda değişiklik öngörmektedir. Bu nedenle teklif 3 farklı komisyona havale edilmiş ancak sadece esas komisyonda görüşülmüş, Tarım, Orman ve Plan Bütçe Komisyonları görüş dahi bildirmemiştir’ şeklinde konuştu.

BU ZİHNİYET DEĞİŞMEDEN, MİLLETİMİZİN SIKINTILARINI ÇÖZECEK KANUNLARIN ÇIKARILMASI DA MÜMKÜN DEĞİLDİR

İç Tüzük’e aykırı olmasına rağmen AKP iktidarında artık normalleşen, özensiz ve kalitesiz yasa yapma sürecinin aynı şekilde devam ettiğini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Hiçbir hatadan ders alınmamaktadır. Zira, daha iki hafta önce Millî Savunmayla ilgili kanun teklifinde de aynı hususu dile getirmiştim. Yine tekrar ediyorum: Bu şekilde hazırlanan kanun teklifleri kısa bir süre sonra başka bir değişikliğe ihtiyaç duymaktadır. Nitekim Millî Savunmayla ilgili kanun teklifinde 59 maddenin 16 tanesi, daha önce yapılmış kanunun Anayasa Mahkemesince iptal edilmesi sonucu yapılan düzenlemelerden ibaretti. Bu kanun teklifinde de 29 maddenin 4 tanesi, Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği kanunların yeniden düzenlenmesini öngörmektedir. Komisyonların doğru çalışmasının nasıl engellendiğini, kanun yapım sürecinde ne kadar hata yapıldığını, muhalefetin Anayasa’ya aykırılık iddialarının hiç dinlenmediğini açıkça gösteren bu zihniyet değişmeden, milletimizin sıkıntılarını çözecek kanunların çıkarılması da mümkün değildir’ dedi.

YATAĞA AÇ GİREN ÇOCUKLARIN OLDUĞU BİR ÜLKEDE VATANDAŞLARIMIZIN TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK, ONLARA UMUT VE GÜVEN VERECEK ÇÖZÜMLER ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

AKP iktidarının vatandaşın gündeminden uzak olduğunu dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, ‘Ülkemiz derin bir ekonomik kriz içindeyken, vatandaşımız her geçen gün artan enflasyon, işsizlik ve hayat pahalılığıyla mücadele ederken, temel gıda maddelerinin fiyatları sürekli artarken, dar gelirli aileler günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamazken Meclis gündemi sivil havacılık değil, bu ekonomik krizin çözümü için acil ve etkili ekonomik politikalar geliştirilmesi, bu politikalara ilişkin kanun teklifleri olmalıydı. Yatağa aç giren çocukların olduğu bir ülkede, bizler burada vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak, onlara umut ve güven verecek çözümler üretmek zorundayız’ diye konuştu.

ÜLKE ÖNEMLİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA İKEN AKP’NİN GÜNDEMİ SİVİL HAVACILIK!

Düzensiz göçmen sorununa da dikkat çeken Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu konuda milletin sabrının kalmadığını söyledi. Ataş, ‘Sığınmacıların yıllardır yarattığı toplumsal sorunlardan sonra bugün milletimizin sabrı kalmamış, ülkemizin dört bir yanında ülkemizi işgal eden göçmenlere karşı eylemler başlamıştır ama bugün gündemimiz ne? Sivil havacılık’ diyerek, AKP iktidarına tepki gösterdi.

TÜRKİYE SIĞINMACI SAYISINDA DÜNYA DA 1’İNCİ SIRADA

Milletvekili Dursun Ataş, ‘Ekonomik kriz etkisini artırarak devam ederken diğer taraftan iktidarın hatalı politikalarından dolayı ülkemizde 10 milyonun üzerinde düzensiz göçmen bulunmaktadır. Üstelik 97 ülkenin nüfusundan daha fazla olan bu sığınmacıların büyük çoğunluğu da ülkemizde kayıt dışı kalmaktadır. Birleşmiş Milletlere göre de Türkiye sığınmacı sayısında dünya da 1’inci sırada bulunmaktadır. Milletimiz yıllardır milyonlarca sığınmacı ve kaçağın hem maddi yükünü omuzlamakta hem de kültürümüzde ve sosyal yaşamımızda bıraktığı olumsuz etkiyle baş etmeye çalışmaktadır’ ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ATAŞ’TAN MECLİS’TE DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI: BAŞKA TÜRKİYE YOK, BAŞKA VATAN YOK

AKP iktidarının ülkede yaşanan önemli sorunları görmezden geldiğini kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Ne yazık ki tüm bunlar sanki başka ülkelerde yaşanıyor gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınan kanun teklifleri bu önemli sorunları görmezden gelmektedir. Vatandaşlarımızın gerçek sıkıntılarını çözmeye yönelik kapsamlı ve kalıcı çözümler yerine daha çok siyasi çıkarlar gözetilerek hazırlanan tekliflerle zaman kaybediyoruz. Bu durum kabul edilemez. Milletimizin geleceği siyasi manevralara, günü kurtarmaya yönelik düzenlemelere, bir siyasi partinin çıkarlarına kurban edilemez. Buradan tüm milletvekillerimize seslenmek istiyorum: Gelin, vatandaşlarımızın gerçek sorunlarını birlikte çözelim. Ekonomik krizden çıkış için yapısal reformlar yapalım. Düzensiz göç, sığınmacı ve kaçakların ülkemizi işgaline dair sorunlara kalıcı çözümler getirelim. Halkımızın refahını artıracak, yaşam standartlarını yükseltecek adımlar atalım. Unutmayalım ki başka Türkiye yok, başka vatan yok. Bu ülke bizim, bu vatan bizim ve onu korumak bizim en büyük görevimizdir. Bu tarihi sorumluluğumuzun farkında olarak milletimizin refahı ve devletimizin bekası için kararlı adımlar atmalıyız.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye, Sığınmacı, Sayısında, Dünya, Da, 1’inci, Sırada,
Yorumlar
Haber Yazılımı