Yanlış 2 ameliyata tazminat
tekden site sağı sünnet
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Haber
26 Mart 2013 - Salı 15:21 Bu haber 894 kez okundu
 
Yanlış 2 ameliyata tazminat
Danıştay, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini, yanlış ameliyat sonucu felç kalan iki hasta için birer milyon lira tazminat ödemeye mahkum eden yerel mahkeme kararlarını onadı.
DÜNYA Haberi
Yanlış 2 ameliyata tazminat

 Doğuştan kambur olan Ağrılı Nurcan Fırat (18) ile Erzurumlu Ramazan Kılıç (19), 2005 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde ameliyat edildi.

Fırat ve Kılıç'ın ameliyatlarda felç olarak yatağa mahkum kalmaları üzerine, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi aleyhine 2007 yılında Erzurum 1. İdare Mahkemesinde her iki hasta için tazminat davası açıldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapor ile bilirkişi raporlarını göz önünde bulunduran mahkeme, üniversiteyi her iki hasta için toplam 2 milyon 200 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Danıştay 10. Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı. Onama kararına karşı yapılan kararı düzeltme talebi de reddedildi.

Fırat ve Kılıç'ın avukatı Mustafa Aladağ, yapılan ameliyatla hastaların iyileşme ihtimalinin ortadan kaldırılmış olmasını dikkate alan Danıştay'ın, hukuk dünyası açısından anlamlı bir karara imza attığını belirterek, her iki müvekkilinin toplam alacağı tazminatın, yasal faiziyle yaklaşık 4 milyon lirayı bulacağını kaydetti.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Danıştay, Atatürk, Üniversitesi, Tıp, Fakültesini, yanlış, ameliyat, sonucu, fel
Yorumlar
Haber Yazılımı