Yücel: Su fiyatlarında her ay artış vatandaşın canını yakıyor
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Mayıs 2022 - Pazartesi 17:47 Bu haber 1840 kez okundu
 
Yücel: Su fiyatlarında her ay artış vatandaşın canını yakıyor
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nün genel kurulunda vatandaşın su fiyatlarındaki yüksek oranda yaşanan artışına tepkisini gündeme getirdi.
GÜNDEM Haberi
Yücel: Su fiyatlarında her ay artış vatandaşın canını yakıyor

‘Allah’ın suyuna para mı verilir’den her ay zam yapılır hale geldiğine dikkat çeken Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Kayseri’de belli kademeye göre yapılan su fiyat ücretlendirmesine göre merkezde en alt fiyat 8 lira. Her ay Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE), Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artışı yapılıyor. 9 lirayı bulur. Konya 3.45 TL, Eskişehir 5.67 Tl ve Bursa ise 6.95 Tl. Vatandaş su fiyatlarından şikayetçi ve TEFE, TÜFE can yakıyor” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen KASKİ genel kurulunda su fiyatları ile ilgili tartışmalar gündeme damgasını vurdu. İYİ Partili Kazım Yücel, su fiyatlarını gündeme getirerek vatandaşın su fiyatlarında yaşanan artışa gösterdiği tepkiyi gündeme taşıdı. CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Ülise Özgür Özel’de 2021 yılı faaliyet raporundaki bazı rakamlarla ilgili konuları gündeme getirdi ve KASKİ’nin gelirlerin artmasına karşın giderlerin arttığı ve buna rağmen bir önceki yıl rakamlara göre farklılık ortaya çıktığına dikkat çekti.

İYİ Partili Yücel ise, bazı illerdeki su fiyatlarını dile getirerek Kayseri’nin bu illere göre suyu daha fazla bedele tükettiğine dikkat çekti. Yücel, bir dönem ‘Allah’ın suyuna para mı verilir’ sözlerinin sarf edildiğini hatırlatarak, şu an bu sözün sarf edildiği kentte en pahalı suyun tüketildiğini aktararak, “Vatandaş su fiyatlarından şikayetçi ve biz bunu dile getirmek zorundayız. Şuan her ay su fiyatlarına zam geliyor. TEFE TÜFE orüanında su fiyatları üartışı var. Önümüzdeki ay bu artışla birlikte suyun tonu 9 lira olur. Eğer kuraklığa bağlıolarak su ile ilgili sıkıntılar oluşuyorsa, KASKİ yada ilgili kurumlar bunu gündeme taşımak ve vatandaşı bilgilendirmek için çaba sarf etmeli. Çünkü bir kişinin yapacağı 1 litre su tasarrufu 1 milyon 500 bin kişilik nüfusta ne kadar bir tasarruf sağlayacağı ortadır. Vatandaşın yapacağı bu su tasarrufunu su satarak KASKİ paraya çevirirse, şehir insanları o zaman ‘Allah’ın suyuna para mı verilir’ söylemi üzerinden su tüketimin ücretsiz yapar. KASKİ’nin satacağı su yatırımlarına bütün harcamalarına yeter. Çünkü marketlerde 1 litre su 2-3 lira” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve KASKİ Genel müdürü, Kayseri’deki birim su fiyatı içerisinde KDV, atık su bedeli gibi rakamlarında bulunduğunu bunların yer almaması durumunda bahsi geçen şehirlerle su fiyatlarının aynı olduğunu dile getirdiler.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yücel:, Su, fiyatlarında, her, ay, artış, vatandaşın, canını, yakıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı