Yunanistan'ın bir çalmadığı o kalmıştı
tekden site sağı sünnet
Haber
18 Aralık 2023 - Pazartesi 20:58 Bu haber 179 kez okundu
 
Yunanistan'ın bir çalmadığı o kalmıştı
Yunanistan Türkiye’ye özendi; Ülkede kırmızı beyaz tartışması yaşanıyor
DÜNYA Haberi
Yunanistan'ın bir çalmadığı o kalmıştı

Türkiye’nin birçok farklı özelliğini ve kendine has uygulamaları Yunanistan tarafından adeta kopyalanıyor. Yunanistan şimdide Türk bayrağına özenerek, kendi bayraklarının üzerindeki renkleri kırmızı beyaz yapılmasını tartışıyor

Yunanistan meclisindeki 'Kırmızı-beyaz yunan bayrağı' tartışması "çalmadığınız bir o kaldı" dedirtti!” yorumlarına neden oluyor.

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bir sanatçının Yunan bayrağını açık kırmızı-beyaz olarak tasvir etmesi Yunanistan meclisinde gündeme ve mecliste hararetli tartışmalara sahne oldu. Yunanistan kendi bayraklarının rengini kırmızı beyaz yapılmasını tartışıyor.

Georgia Lale isimli sanatçı, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Yunan kadınların bağışladığı kumaşlardan açık kırmızı - pembe tonlarını kullanarak Yunanistan bayrağı dikti.

Bu konu ise Yunan meclisine intikal etti ve büyük tartışmalara neden oldu. Mecliste, "Bu bayrak şehitlerimizin kanıyla kazanıldı. Nevresimden bayrak yapılmaz" şeklinde gündeme oturacak tartışmalar yaşandı.

Baklava, yoğurt, dolma, sarma gibi birçok Türkiye’ye has yemekleri kendilerine mal etmeye çalışan Yunanistan’ın şimdide Türkiye’ye ait olan bayraktaki kırmızı beyaz onlara ilham kaynağı oldu ve ‘Bayrağımızın rengini çalıyorlar’ yorumlarına neden oldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yunanistan'ın, bir, çalmadığı, o, kalmıştı, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı