11. Cumhurbaşkanı Gül: Bu propagandayı yapanları sizlere havale ediyorum
tekden site sağı sünnet
Haber
29 Ağustos 2022 - Pazartesi 13:39 Bu haber 289 kez okundu
 
11. Cumhurbaşkanı Gül: Bu propagandayı yapanları sizlere havale ediyorum
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milli bayramlar için düzenlenen törenlerle Anıtkabir ziyaretlerine katılmadığı yönünde uzun zamandır yapılan söylemlere cevap verdi.
GÜNDEM Haberi
11. Cumhurbaşkanı Gül: Bu propagandayı yapanları sizlere havale ediyorum

Gül, bir tören haricinde bütün milli bayram törenlerine ve Anıtkabir ziyaretlerine katıldığını belirterek, “Bir törene katılmadım ve sebibi belliydi. Böyle bir insanı meseleyi bile uzun süre bilerek aleyhimde progpanda yapanları sizlere havale ediyorum” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hakkındaki milli bayram törenlerine katılmadığı, Anıtkabir ziyaretlerine katılmadığı yönündeki paylayımlar için kısa vide ile sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi.

HASTA DEĞİLİM AMA ÖNYARGILI OLMAK BÜYÜK HASTALIKTIR

Gül, yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi; “Yarın 30 Ağustos. Çok şükür hasta filan değilim. Ama yalan söylemek ön yargılı olmak büyük bir hastalıktır. Kasıtlı olarak yalan söylemek ahlaki sorun. Benim cumhurbaşkanı olduğum süreçte milli bayramlara katılmadığım, anıtkabiri ziyaretlerini yapmadığımı uzun süredir bazıları anlattı. Aleyhime. Bunları yalanmayı zul kabul ettim. Ama ne zamanki ummadığım kişilerde bunlara inanmaya başladı bende bu açıklamayı yapmakta mecbuR kaldım.

GÖRKEMLİ KUTLANMASINI SAĞLADIM

7 yıllık cumhurbaşkanlığım sürecinde bütün milli bayramlara katıldım. Gurur duydum. Onların en iyi şekilde kutlanmalarını sağladım. 30 ağustos bayramları resepsiyonları orduevlerinde yapılırdı. Onları cumhurbaşykanılğı olarak uhdeme aldım. Çankaya da daha görkemli kutlanmalarını sağladım.

Anıtkabur ziyaretlerini yapmamamda söz konusu değildir. Hatta bazı ziyaretlerde gördüğüm problemlere müdaheleci oldum.

SİZLERE HAVALE EDİYORUM

7 yıllık cumhurbaykanlığı görevinde bir kez kırgısistan ziyaretlerindeki rahatsızlığım nedeniyle katılamadım. Kırgızistan’daki Türk konseyi zirvesine gidiyordum. O tarihte Gaziantep’te teröristlerin şehit ettiği 10 askerimiz vardı. Onları arkamda bırakıp gitmek istemedim. Cenaze merasimlerine katıldım ve yaralılara ziyaret ettim. Sonra seyahati yaptım. Zaten doktorlar seyahat yapmama ıönermişti. İç kulak kanaması geçirdim. Dönünde hastanede 1 hafta kaldım. Böyle bir insanı mesaiyi bile uzun süre bilerek aleyhimde progpanda yapanları sizlere havale ediyorum. Bu vezile ile 30 Ağustos zafer bayramını kutluyaromu ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: 11., Cumhurbaşkanı, Gül:, Bu, propagandayı, yapanları, sizlere, havale, ediyorum,
Yorumlar
Haber Yazılımı