AHIRDAKİ 15 SÜT İNEĞİNDEN GERİYE 3 TANE KAZ KALDI
tekden site sağı sünnet
Haber
17 Kasım 2021 - Çarşamba 12:19 Bu haber 1033 kez okundu
 
AHIRDAKİ 15 SÜT İNEĞİNDEN GERİYE 3 TANE KAZ KALDI
Ekonomik sıkıntılardan dolayı süt ineklerini kestirmek zorunda kalan Bünyanlı çiftçi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e dert yanarak, “Hayvanlarımızı kestirmek zorunda kaldık. Süt ineklerimiz vardı, 15 tane vardı. Ahırda 3 tane kaz var. Bitti, her şey bitti” dedi.
GÜNDEM Haberi
AHIRDAKİ 15 SÜT İNEĞİNDEN GERİYE 3 TANE KAZ KALDI

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi son zamanlarda girdi maliyetlerindeki artış yüzünden ekonomik sıkıntı yaşıyor. Yaşadıkları sıkıntıları siyasilere aktararak çözüm bulunmasını isteyen çiftçi, başta maliyetler olmak üzere fiyatların aşağı çekilmesi, ürettikleri ürünlerinde değerinde satılmasını istiyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Kahveci Köyü'nde süt ineği besleyen ve besicilik yapan yetiştiricilerle bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

Gürer'e dert yanan besiciler, başta yem olmak üzere girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle süt ineklerini satmak zorunda kaldıklarını belitti. Daha önce 15 büyükbaş hayvan yetiştirdiği ahırının önünde Gürer'e sorunlarını anlatan bir çiftçi, yem fiyatlarındaki artış nedeniyle tüm hayvanlarını satmak zorunda kaldıklarını ve ahırda şu anda 3 tane kazdan başka bir şey kalmadığını söyledi. Çiftçi, “Traktörümü de bir arkadaşa kefil olduğum için bağladılar. Arkadaş borcu ödemez ise traktör de elde gitmiş olacak” dedi.

Kışın ısınmak için kömür alamadıklarını aktaran Bünyanlı çiftçi, “Tezek yakmayı düşünüyorduk. Hayvanlarımız olmadığı için tezek de bulamayacağız. Ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Süt ineklerini satmak zorunda kaldığını anlatan çiftçi, “Hayvanlarımızı kestirmek zorunda kaldık. Süt ineklerimiz vardı, 15 tane vardı. Ahırda 3 tane kaz var. Bitti, her şey bitti. Ne yazık ki üçü de iş bulamadı. Torpille olanlar kamu kurumlarına yerleşti ama benim halı dokuyarak okuttuğum 3 çocuğum iş bulamadı. Oğlumu nişanlandırmak için koyunları satmak zorunda kaldım. Başka gelirimiz olmadığı için yerine yenilerini alamadık. Zaten koyunlar da para etmiyor” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: AHIRDAKİ, 15, SÜT, İNEĞİNDEN, GERİYE, 3, TANE, KAZ, KALDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı